МВС: Міністра аграрної політики Романа Лещенка намагався вбити кілер за 20 тисяч доларів

Правоохоронці розповіли подробиці замаху на міністра.

УНІАН

Українські силовики запобігли спробі замовного вбивства міністра аграрної політики Романа Лещенка. Усі, хто причетний до замаху, вже перебувають під вартою. Про це заявив у ході брифінгу міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Міністра "замовили" українка та американець

- Увечері 17 листопада відбулася зустріч замовників (громадянин США й українка, яка знайшла тут виконавця) та кілера у ресторані, там вони обговорили всю ситуацію, внесли завдаток у розмірі 20 тисяч доларів. Громадянин США повинен був виїхати з України, і після цього мали вбити Лещенка, - повідомив міністр.

Мотивом став борг Лещенка

- За його словами, один із замовників злочину – громадянин США, мав претензії до Лещенка та займався шантажем аграрних керівників. МВС вийшло на нього в іншій справі про замовлення вбивства іншої людини, яка працювала на нього збирачем боргів у 2018 році. За версією слідства, мотивом спроби вбивства Лещенка стали гроші, які нібито міністр не повернув американцю.

Вбивство міністра інсценували

- Замовник заказав спочатку одне викрадення. Виконання цього замовлення та докази імітували правоохоронці. Після цього замовник захотів "вибити" нібито існуючі борги у Лещенка - він хотів, щоб Лещенко завдали тілесних ушкоджень, і "не заперечував", якщо його вб'ють, - заявив Монастирський.

Роман Лещенко став головою Міністерства аграрної політики та продовольства у грудні 2020 року. До цього він обіймав посаду голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.