На Волині розробили план на випадок прориву мігрантів із Польщі та Білорусі

Яких заходів вживатимуть у регіоні, де знаходяться два держкордони.

У Волинській області, де є два державні кордони - з Польщею та Білоруссю, готуються до можливого прориву мігрантів на територію нашої країни. Місцева влада вже підготувала свій план і розробила низку заходів, які будуть вжиті за потреби. Про це пише "РБК-Україна".

- Там, де тонко, там і рветься. Адже ми маємо два кордони - і з Польщею, і з Білоруссю, тому ми перші, хто може зіткнутися з цим питанням міграції. Ми зверталися по лінії міністерства до організацій ветеранів АТО, які є на нашій території, та інших громадських формувань. Щоб у разі потреби швидко мобілізуватися та допомогти. Списки обробляє військкомат, оскільки він управляє питанням територіальної оборони. Обдзвонили, повідомили, додатково дали план мобілізації, – повідомив сільський голова Шацька Сергій Карпук.

За його словами, активні заходи щодо оборони українського кордону мають "відлякати" нелегалів на білоруській стороні. Також у цих заходах задіяні і місцеві жителі. Людей попросили повідомляти поліції чи прикордонникам, якщо вони побачать мігрантів із країн Близького Сходу.

- Робота з людьми проводиться, щоб не було панічних настроїв. Щоб люди при виявленні когось стороннього повідомляли одразу до поліції, прикордонникам чи до місцевого самоврядування, - каже Карпук.

Як зазначив сільський голова Шацька, паніки серед населення не спостерігається, оскільки місцеві жителі стали свідками того, що відбувається. Вони бачать, що розпочалася мобілізація, посилюються кордон та особовий склад прикордонників, Нацполіції й Нацгвардії.

ПРО ЩО МОВА

Міграційна криза розпочалася після того, як на кордоні Білорусі та Польщі зібралася величезна кількість нелегальних мігрантів. Громадяни країн Близького Сходу намагаються прорватися на польську територію. Спроби прориву мігрантів обернулися зіткненнями з поліцією.

15 листопада глави МЗС країн ЄС у ході зустрічі в Брюсселі погодили п'ятий пакет санкцій, який запровадили проти Білорусі через міграційну кризу. Також представники Євросоюзу не виключають запровадження шостого пакету санкцій. Україна, яка також межує з Білоруссю, посилила охорону поблизу кордону.