Український кондитер Ліза Глинська показала, як приготувати чорничний чізкейк. докладний покроковий рецепт опубліковано 17 листопада в Інстаграмі Глинської.
Чорничний чізкейк - форма кругла, діаметр 20 см.
Пісочна основа :
- 200 г печива («Топлене молоко»)
- 80 г вершкового масла
Готуємо:
1. Подрібнити печиво до крихти, я використовувала комбайн.
2. Додати розтоплене вершкове масло. Перемішати.
3. Укласти масу в круглу форму діаметром 20 см. Борт підняти на 1/3. Утрамбувати за допомогою гладкої склянки.
4. Прибрати у холодильник на 10 хвилин.
Сирна маса з чорницями :
- 300 г чорничного пюре
- 70 г цукрової пудри
- 200 мл вершків (теплих)
- 350 вершкового сиру
- 16 г желатину + 80 мл води
- 300 мл вершків (збитих).
Готуємо основу:
1. Залити желатин холодною водою, залишити на 10 хвилин, потім трохи прогріти, щоб маса стала теплою.
2. Прогріти чорницю (можна використовувати заморожену), покласти в чашу блендера, додати цукрову пудру, вершковий сир, теплу желатинову масу, теплі вершки, збити блендером.
3. Додати збиті вершки, викласти сирну масу у заздалегідь підготовлену форму.
4. Прибрати чізкейк у холодильник на 6-7 годин.
Вершковий крем:
- 150 вершків
- 50 маскарпоне
- 20 г цукрової пудри
Готуємо крем
1. Змішати всі інгредієнти у чаші блендера, збити насадкою «віночок».
2. Використовуючи фігурну насадку «закрита зірка» діаметр 8 мм, декорувати чізкейк.
3. Додати трохи свіжих ягід та м'яту.
Раніше Володимир Ярославський публікував рецепт домашнього майонезу, а також розповів, як правильно смажити лосося та дав ульотний рецепт сирників. У свою чергу Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом шарлотки з яблуками, крилець теріяку та суперсніданку - панкейку з яблуками.