Український кухар та суддя телешоу "МайстерШеф" Володимир Ярославський запропонував передплатникам три способи приготувати три види Скрембла. Так називають яєчну кашу. Рецепти з'явилися у Інстаграмі Ярославського.
– Я беру завжди: 3 яйця, пів столової ложки води, 20 г вершкового масла, сіль, – уточнив Ярославський.
Англійська скрембл
- Змішайте яйця із сіллю, добре перемішайте віночком.
- Злегка нагрійте сотейник або антипригарну сковороду зі шматочком вершкового масла|мастила|.
- Вилийте суміш на сковороду, інтенсивно помішуйте лопаткою.
- Доведіть яйця до стану каші і відразу викладіть на тарілку. Консистенція має бути шматочками, але близькою до домашньої сметані або навіть до гарної вівсянки.
Французький скрембл
- Яйця змішайте із сіллю, добре перемішайте віночком.
- Готуйте в залізній мисці на водяній бані, помішуючи краще силіконовою лопаткою.
- У середині приготування додайте шматочок вершкового масла|мастила|. Будьте обережними, оскільки все швидко готується.
- Консистенція досить негуста і нагадує пшоняну кашку.
Американський скрембл
- Яйця збийте із сіллю.
- Злегка розігрійте сковороду з антипригарним покриттям зі шматочком вершкового масла|мастила|.
- Вилийте яйця на сковороду і обережно, легкими рухами рухайте суміш від країв до середини.
- Вийде хвиляста гарна суміш, яка не повинна бути повністю готовою. Дуже ніжна та смажена.
- Як ви помітили, всі омлети та скрембл трохи недоготовлені – інакше буде суха, не смачна, не соковита щільна суміш. Будьте уважні – беріть лише цілі непошкоджені яйця, мийте їх перед вживанням хоча б господарським милом, – зазначив Ярославський.