Українцям планують видавати сертифікат на купівлю книг разом із паспортом та свідоцтвом про народження

"Тисячу за вакцинацію" також запропонували витратити на літературу.

Hermann з pixabay.com.

На парламентському брифінгу представили законопроект, який має на меті стимулювати розвиток українського книговидавництва та книгорозповсюдження. У рамках законопроекту українцям планують видавати сертифікати на купівлю книг. Про це повідомила у фейсбуці народний депутат Євгенія Кравчук.

- У законопроекті йдеться про відшкодування з державного бюджету такою болючої для галузі статті видатків, як оренда приміщень під книгарні; а також про сертифікати на книги для 14-річних українців, які вперше отримують паспорт, та при отриманні свідоцтва про народження, - написала Кравчук.

Йдеться про сертифікат на суму 713 гривень. З 1 січня 2023 року його видаватимуть зі свідоцтвом про народження та з паспортом 14-річним громадянам України.

Кравчук додала, що тисячу гривень, яку планують виділяти громадянам, що пройшли вакцинацію, українці, ймовірно, також зможуть витратити на книги. За словами Кравчук, зараз триває робота у цьому напрямку.

Кравчук наголосила, що законопроект ініціював Комітет гуманітарної та інформаційної політики. Його підписали 64 народні депутати.