Артем Дмитрук – про виключення із «Слуги народу»: Залишаюся народним депутатом від Одеси

Перший віце-спікер Ради Олександр Корнієнко оголосив про виключення 28-річного мажоритарника.

facebook.com/artem.dmytruk.odessa

Артем Дмитрук прокоментував виключення із фракції «Слуги народу». 28-річний парламентарій заявив, що залишиться народним депутатом від Одеси, який несе відповідальність виключно перед виборцями та своєю совістю.

"Друзі! Тепер офіційно. Відтепер я поза партією та фракцією «Слуги народу». Керівництво партії вирішило, що, вимагаючи працювати з людьми і для людей, я перейшов межу. Від мене вимагали припинити критику керівництва «слуг народу»… Як я можу мовчати? Як я потім дивитимуся в очі одеситам? Ні, моя ідеологія – це робота для людей і разом з людьми! Відтепер і до кінця моїх повноважень я залишаюся народним депутатом від Одеси, який несе відповідальність виключно перед виборцями та своєю совістю", - написав він у своєму телеграм-каналі.

Вдень у вівторок перший віце-спікер Верховної Ради Олександр Корнієнко оголосив у парламенті, що, згідно з ч. 3 ст. 60 регламенту, зі складу фракції партії "Слуга народу" вирішили виключити народного депутата Дмитрука Артема Геннадійовича. Нардеп Максим Бужанський написав у своєму Телеграмі, що голосував проти виключення Дмитрука, бо з колегами треба розмовляти, а не "викидати їх як кошенят".

Увечері у понеділок прес-секретар фракції "Слуги народу" Юлія Палійчук повідомила за результатом засідання фракції, що вирішено ініціювати процедуру виключення Артема Дмитрука із "Слуги народу" та з правоохоронного комітету Ради.

Артем Дмитрук потрапив до Верховної Ради, вигравши вибори в окрузі №133 на Одещині. Дмитрук – мажоритарник, і вихід із фракції не загрожує йому позбавленням мандату. Дмитрук став одним із 25 народних депутатів, які увійшли до міжфракційного об'єднання екс-спікера парламенту Дмитра Разумкова. Разом зі “слугою народу” Юрієм Камельчуком Дмитрук голосував проти пропуску до парламенту виключно за ковід-документами.