У "Слузі народу" прокоментували ініціативу Зеленського роздати вакцинованим українцям по тисячі гривень

В "Слузі народу" прокоментували ініціативу Зеленського роздати вакцинованиям українцям по тисячі гривень.

sluganarodu.com

Лідер партії "Слуга народу" Олена Шуляк підтримує ініціативу Володимира Зеленського видати українцям по тисячі гривень і просить не турбуватися свідомих громадян, які зробили щеплення раніше. Про це Шуляк 16 листопада розповіла у кулуарах Ради журналістам.

Депутат розповіла, що вчора після оприлюднення відео Зеленського з анонсом роздачі грошей за щеплення отримала величезну кількість повідомлень від свідомих українців, які вакцинувалися раніше і яким тепер здається, що "так не чесно".

- Я вважаю, що коли ти прищеплений, то отримаєш тисячу незалежно від часу, коли була проведена вакцинація, - висловила думку Шуляк.

Частина людей, особливо літніх, не ходять на концерти та в музеї, натомість із радістю використали б тисячу гривень "від Зеленського" на оплату комунальних послуг і засмучені, що така можливість не передбачена – і навіть побоюються, що не зможуть отримати ці гроші. Адже багато хто не користується смартфонами і не зареєстрований у "Дії".

- Думаю, ми розмовлятимемо і з Мінекономіки, і з Мінцифрою, щоб якнайширше охопити населення і більшість людей змогла скористатися цією можливістю, - пообіцяла депутат.

Шуляк зазначила, що виступає одним із авторів законопроекту про виділення 3 мільярдів з метою видачі українцям грошей за щеплення. Однак сама вона свою тисячу забирати не буде – бо вважає, що є люди, яким це більше потрібно. Щоправда, в умовах програми, про яку говорив Зеленський, звертаючись до українців, не прозвучало, що коли хтось відмовиться від своєї тисячі, інші люди отримають більше грошей.

Раніше спікер Володимира Зеленського Сергій Никифоров зазначив, що "живих грошей" у рамках ініціативи президента українцям на руки не видадуть, і витратити їх "на горілку та цигарки" не вийде.

ДОВІДКА

Президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні, опублікованому 15 листопада, розповів про нову програму, яка одночасно підтримає постраждалі від пандемії бізнеси і змотивує українців вакцинуватися.

- Кожен, хто отримав два щеплення, зможе отримати 1000 гривень через програму "Дія". За ці гроші можна буде купити абонемент до спортзалу чи фітнес-клубу, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал, виставковий центр чи купити квитки для подорожей усередині країни (залізничні або авіаперевезення), - зазначив глава держави.

За словами президента, програма стартує 19 грудня. До кінця року на неї буде виділено близько 3 млрд. грн. та стільки ж - на початку 2022-го. Зеленський уточнив, що програма діятиме кілька місяців, і ті, хто не має програми "Дія", теж зможуть отримати гроші. Мета заходу – підтримка креативного, спортивного та транспортного секторів економіки.