Кабмін виділив 67,5 мільйона на закупівлю тестів для виявлення штаму "Дельта"

Тест-системи придбають для регіонів.

Уряд схвалив виділення 67,5 мільйонів гривень для закупівлі тест-систем щодо виявлення штаму коронавірусу " Дельта " на рівні регіонів, за допомогою яких можна провести 450 тисяч досліджень. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

- Відповідне рішення було ухвалено під час позачергового засідання уряду 15 листопада з метою виконання протокольного доручення засідання РНБО. Кошти буде направлено на закупівлю 4500 наборів тест-систем, що дозволить провести 450 000 досліджень для ідентифікації штаму "Дельта". У середньому йдеться про 150 тисяч досліджень на місяць, - повідомили у відомстві.

Як зазначили у МОЗ, раніше Центр громадського здоров'я одержав набори для виявлення штаму Delta SARS-CoV-2. Щотижня з усіх регіонів України до Центру надходять зразки на дослідження. На сьогодні виникла потреба забезпечити такими тест-системами регіони.

Виділені кошти в Кабміні перерозподілили із програми "Заходи, пов'язані з боротьбою з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками".