Суддя проекту "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво розповів, як приготувати смачні сінабони, які точно стануть найулюбленішим вашим десертом! Рецепт від Ектора було опубліковано в інстаграм-акаунті "МастерШефа".
Інгредієнти:
Для тіста:
- 250 мл молока
- 2 яйця
- 75 г вершкового масла кімнатної температури
- 520-600 г борошна
- 100 г цукру
- ½ ч. л. солі
- 1 пакет (7 г) сухих активних дріжджів
Для начинки:
- 200 г коричневого цукру
- 3 ст. меленої кориці
- 75 г м'якого вершкового масла
Для глазурі:
- 110 г м'якого крем-сиру
- 55 г м'якого вершкового масла
- 180 г цукрової пудри
- ½ ч. л. ванільного екстракту
- 1/8 ч. л. солі
Готуємо:
- До теплого молока додайте дріжджі, не перемішуйте.
- Змішайте у великій мисці вершкове масло, цукор, сіль, яйця із сумішшю дріжджів, добре перемішайте і потім додайте борошно.
- Вимішуйте тісто 10 хвилин руками або 5 хвилин на середній швидкості в комбайні.
- Збризкайте тісто маслом і приберіть, накривши плівкою, в тепле місце.
- Змішайте коричневий цукор та корицю.
- Розкотіть тісто до розмірів 45 на 55 см, змастіть 75 г вершковим маслом та посипте сумішшю кориці та коричневого цукру.
- Поверніть рулет, починаючи з довшого боку (отримаєте рулет 45 см завдовжки).
- Наріжте рулет на 12 булочок, викладіть у прямокутну форму, змащену олією, і накрийте плівкою. Дайте піднятися в теплому місці протягом 45 хвилин.
- Нагрійте духовку до 200 °C. Випікайте сінабони в центрі духовки 15 хвилин.
- Поки сінабони випікаються, зробіть глазур (фростінг). Змішайте крем-сир, вершкове масло, цукрову пудру, ваніль і сіль та збийте до повітряної маси.
- Дайте сінабонам трохи охолонути (10-15 хвилин) і змастіть їх глазур'ю (фростінгом).
Раніше Ектор поділився швидким рецептом крилець теріякі, показав, як приготувати рататуй зі знаменитого мультика та морквяний пиріг.