Поліція відкрила справу через обстріл на Донбасі села Невельське та пошкодження дев'яти приватних будинків

Під завалами опинилися 65-річний чоловік та 63-річна жінка.

mvs.gov.ua

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом обстрілу села Невельське у Покровському районі Донецької області. Про це вдень у неділю повідомили у МВС.

- Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років, - йдеться на сайті міністерства.

Село Невельське зазнало обстрілів з боку незаконних збройних формувань о 01.30. Снаряди потрапили до будинків, що розташовані на вулиці Молодіжна. Внаслідок обстрілу пошкоджено 9 будинків, три з яких повністю зруйновано. На місці події працювала поліція Авдіївки, яка задокументувала наслідки нічного обстрілу.

Керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко написав у Фейсбуці, що в одному з зруйнованих будинків під завалами опинилися 65-річний чоловік та 63-річна жінка. Вибратися з-під уламків їм допомагали рятувальники ДСНС.

Ніхто із цивільних не постраждав. За повідомленням штабу ООС, поранено одного військовослужбовця - водія-санітара. Його доставлено до військового шпиталю. Стан його здоров'я тяжкий.

За повідомленням військових, обстріл стався зі 120-міліметрових мінометів. Інформація про пошкоджені будинки надійшла від рятувальників та правоохоронців, які разом із медиками швидкої допомоги прибули на місце події.