Ексміністр енергетики Демчишин: Справа, яка сфабрикована проти мене, пошита білими нитками

Підозрюваний у контрабанді вугілля з ОРДЛО колишній міністр вважає, що діло проти нього має політичний характер.

ru.slovoidilo.ua

Колишній міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин прокоментував підозру у контрабанді вугілля з ОРДЛО, яку йому вручила Служба безпеки України. Про це пише " Інтерфакс-Україна ".

- Справу, яку сфабрикували проти мене СБУ та ГБР, пошили білими нитками з Офісу президента. Воно має суто політичний характер, і я розумію, що їх цікавить зовсім не моя скромна персона, – заявив Демчишин.

Як зазначив екс-міністр, у купівлі вугілля в українських шахт він не бачить будь-чого протизаконного.

- Щодо юридичної складової вона не витримує жодної критики. Тому що апріорі не може бути нічого незаконного у тому, що держава купувала вугілля в українських державних шахт із рахунками на контрольованій території та з сплатою податків до українського бюджету, - зазначив він.

За його словами, дане кримінальне провадження "необхідне владі для відволікання уваги". Демчишин упевнений, що справу буде закрито.

- Ця справа завершиться так само безславно, як розвалилися багато інших "рейтингових" справ за останні два роки. Така ж фальсифікація. Час нас розсудить. А поки що збанкрутіла влада дилетантів намагається від свого управлінського провалу відвернути увагу нехай і порожніми, але гучними кримінальними справами, - наголосив екс-міністр.

Володимир Демчишин обіймав посаду міністра енергетики та вугільної промисловості з 2014 по 2016 роки. 12 листопада СБУ повідомила його про підозру за статтею ст. 258-3 Кримінального кодексу "Сприяння терористичній групі чи терористичній організації".

За даними слідства, екс-міністр у грудні 2014 – лютому 2015 року своїми наказами призначив на посади на державних підприємствах на окупованих територіях представників так званих "Л/ДНР". Через це Росія отримала ширші можливості подальшого втручання у внутрішні справи України та ведення підривної діяльності.