Суддя кулінарного телешоу "МайстерШеф" Володимир Ярославський розповів передплатникам про прості деталі приготування їжі, які забувають згадати кулінарні блогери. Такі деталі здаються їм несуттєвими, але кулінар-початківець може про них не знати. Про це кухар повідомив у своєму Інстаграмі.
– Не завжди ми вказуємо очевидні речі, які для нас, кухарів, вже настільки прості, що ми навіть не думаємо про них, – заявив Ярославський.
Сіль і перець
- Ви повинні солити і використовувати чорний перець завжди на свій смак.
- Дрібну сіль використовуйте для заправок і салати.
- Використовуйте 9 г солі на 1 кг м'яса, яке готуватимете.
- Чорний та ароматний перці використовуйте для темних продуктів: м'яса (яловичина, дичину) та темних овочів.
- Білий перець використовуйте для світлих продуктів: кролик, курка та біла риба.
Вершкове масло та вершки
- Жирність завжди має становити 82.5%. Якщо візьмете менше, то в маслі буде багато води і рецепти (пропорції) не спрацюють так, як потрібно.
- Вершки для збивання зазвичай беруть від 30 до 35% жирності. Якщо взяти менше, вам не вдасться зробити стійку піну.
- Вершки перед використанням добре охолодіть у холодильнику, бажано тримати їх у холодному місці не менше доби.
Яйця
- Зазвичай кухарі вказують кількість яєць у штуках. При цьому кухар розраховує на середню вагу цілого яйця – 50 г.
- Жовток – це 35% загальної ваги.
- Білок – 65% загальної ваги.
Цукор
- Найкраще використовувати найчистіший, особливо для приготування карамелі.
Час приготування
- Зазвичай кухарі вказують середній час, але багато залежить від вашого обладнання, а також від початкової температури продукту.
- З цієї причини Ярославський зазвичай пояснює в рецептах, яким за виглядом, консистенцією, смаком, ароматом має бути готовий продукт. Спираючись на це знання, можна визначити готовність на вигляд і смак.
Спосіб нарізки
- Іноді дуже важливо отримати шматочки однакового розміру, іноді навпаки.
Насамкінець Ярославський порадив придбати термометр і ваги, тоді легше дотриматися рецептури.