В ОНУ імені Мечникова студенти виступили проти очного навчання в умовах "червоної зони"

Вже три дні збирають підписи під відповідною петицією.

StockSnap із сайту pixabay.com.

На сайті петицій Change.org студенти Одеського університету імені Мечникова створили петицію проти рішення ректора В'ячеслава Труби повернути учнів у стіни вишу з 15 листопада. Рішення про відміну дистанційного навчання в період "червоної зони" учням не до вподоби. На момент публікації петицію підписали 1330 осіб, наступна мета – 1500 підписів.

– Шановні керівники університету ОНУ ім. І. І. Мечникова, шановний ректор нашого університету, Труба В'ячеслав Іванович. Кожен розуміє, що у ці непрості часи ми маємо дбати про власне здоров'я, адже, за словами кожного співробітника нашого вищого навчального закладу, здоров'я завжди у пріоритеті. Але за Вашим наказом ми повинні наражати себе і на інші небезпеки. Це суперечить базовому Положенню прав людини. Я хочу тезово описати те, що відбувається не лише глобально, а й локально, зі студентами моєї та інших спеціальностей, - заявила Анна Стратієнко, яка створила петицію.

У петиції Стратієнко наголосила, що троє людей з її група нещодавно дізналися, що захворіли на коронавірус. Вона зазначила, що у "червоній зоні" щодня зростає кількість заражених. В ОНУ багато студентів на час дистанційного навчання поїхали до рідних міст, а зараз можуть повернутися та спровокувати спалах інфекції.

- Чи всі пересування по Україні мають відбуватися за наявності сертифікату вакцинування? Але ж ця система недосконала, і більшості першокурсників ще немає 18 років, що дає підстави для необов'язкової вакцинації для відвідування громадських місць, - наголосила Стратієнко.

Стратієнко також відзначила відсутність опалення у корпусах та вплив холоду на імунітет (з понеділка у виші мають припинити подачу тепла). Вона закликала студентів підписати петицію.

Продовжити навчання у дистанційному режимі з 15 листопада зможуть лише заочники. При цьому на вході до університету перевірятимуть температуру тіла, а у коридорах потрібно буде ходити у масках.