Kyiv Post відновить роботу: власник заявив, що колектив може залишитися

За його словами, нікого із членів команди не звільняли.

Київська пошта

Англомовна газета Kyiv Post, довкола якого шумів скандал через закриття та звільнення колективу, планує відновити роботу найближчими днями. Про це заявив власник видання Аднан Ківан в ефірі програми " Свобода слова Савіка Шустера " на телеканалі Україна.

- Для Kyiv Post немає прізвищ, про які можна сказати: Цього не можна чіпати, обійдіть цього. Не має значення, в якому ранзі він. Я людина дуже вільна – у мене фільтрів немає за природою. Kyiv Post найближчим часом відкриється, газета стане ще більшою і кращою, - заявив Ківан.

Що стосується колективу, який заявив про несподіване звільнення, власник Kyiv Post запевнив, що всі члени команди мають право залишитися. За його словами, нікого із працівників газети не звільняли.

- Журналістів не звільнено, я запропонував їм нового менеджера. Вони спочатку сказали так, потім сказали ні. Але це такі технічні питання, на "ні" і суду немає. Хто хоче працювати, може продовжувати працювати, хто не хоче – це його право. Як будь-якого журналіста в будь-якому виданні. Журналістів не звільнено, вони мають право залишитися, - підкреслив він.

Також Ківан зазначив, що редакція газети поновить роботу під керівництвом нового головного редактора.

Про закриття газети Kyiv Post стало відомо 8 листопада. В офіційній заяві редакції було зазначено, що видання закриється "на короткий час", а головний редактор Брайан Бонер звільняється. Тоді журналісти Kyiv Post опублікували спільну заяву про те, що колектив звільнили, а продати чи передати газету до рук колективу власник відмовився.

Цього ж дня скандал відреагували в Офісі президента. Прес-секретар глави держави заявив, що чутки про тиск з боку влади на Kyiv Post є неправдивими та президент Володимир Зеленський не має жодного відношення до закриття видання. Цю заяву згодом підтвердив і сам власник газети Аднан Ківан.