У 12-му випуску 11-го сезону проект "МастерШеф" залишила Аліса П'яткова. "КП" в Україні" поговорила з екс-учасницею про життя після проекту, журналістику та смачні страви.
- Алісо, до проекту ви працювали журналістом. Як наразі змінилося ваше життя?
- Я працювала журналістом до декретної відпустки, на проект я прийшла теж під час декретної відпустки, яка і нині триває. Але я планую повернутись на свою роботу, на телебачення. Проте яка це буде посада, я не знаю, розглядатиму варіанти. А наразі я більше рухаюся у блогерському напрямку.
- А як щодо кулінарії?
– Я розглядаю відкриття чогось свого. Кав'ярні чи пекарні. Іти працювати на професійну кухню поки що не планую.
Поки немає планів брати участь в інших телешоу
- Правда, що вам вдалося швидше за інших "влитися" у телекухню? У коментарях пишуть, що у вас не було страху перед камерами.
- Перед камерою я стояла неодноразово, у мене був досвід роботи майже чотири роки журналістом у кадрі. Це не було для мене чимось новим, тому, можливо, я швидко розкрилася перед камерою. Але саме досвід у реаліті у мене був уперше, і розповідала про себе я вперше. Але, може, тому що я в житті досить відкрита, швидко заводжу знайомства, дуже комунікабельна, це зіграло мені на руку в даному випадку.
– Після шоу вам не надходило пропозицій взяти участь в інших телепроектах?
- У мене питали, чи хотіла б я піти на "Супермаму". Але, чесно, поки що я не хотіла б. Я не маю планів йти на інші телешоу. Я прийшла на "МайстерШеф" не тому, що просто хотіла сходити на якесь реаліті, а мала бажання потрапити саме на "МайстерШеф". Я сходила, і мені поки що цього достатньо. Мені взагалі здається, що я пішла на найбільшому своєму піку, коли могла ще показувати і показувати, але кісточка зіграла злий жарт. (У 12-му випуску на битві "чорних" судді знайшли кістку в приготовленій Алісою страві, після чого вона покинула проект. – Прим. авт.)
"Думала, з лососем проблем не буде"
- На проекті вас вважали однією із найсильніших учасниць. Чи не прикро було піти через кісточку в рибі?
– За умовами конкурсу нам потрібно було розділити з Мариною решту продуктів на двох. У нас залишалися риба та м'ясо. Я взяла лосось, а Марина - каре. Чому я взяла рибу? Тому що в житті я її неодноразово готувала, каре ягняти я готую набагато рідше. Тому я вирішила, що з лососем у мене не буде проблем. У ньому дуже товста кістка, і я її вибрала, але, мабуть, так вийшло, що вона в мене обламалася і залишилася в самому низу стейка. Суто фізично я її дістати не змогла, довелося б просто розкромсити рибу. Такий збіг обставин – це, мабуть, доля. Образу гасила довго, багато разів прокручувала, але що зроблено - те зроблено. Я прийняла це з честю. Але, звісно, хотілося б дійти до кітелів.
– Учасники розповідали, що на проекті часто доводилося виходити із зони комфорту. А як щодо вас? Чи багато було складних випробувань?
- У мене по життю принцип - "Виходити із зони комфорту регулярно": не сидіти на місці, не лежати у теплій ванні, а шукати та долати виклики. Саме так можна продуктивно жити, тому мене жодні труднощі не лякали. Я хотіла цього драйву, нових емоцій і за ними йшла. Звісно, були конкурси, де треба переборювати себе. Були й конкурси, як у селі, коли треба мити підлогу та копати город. Не можу сказати, що це мене якось злякало або я непритомніла. Я сприймала це з азартом, і мені було цікаво. Це жодним чином не похитнуло мою волю до перемоги, я тільки дедалі більше запалювалася. Мені взагалі здається, що я могла ще показувати і показувати, але трапилася кісточка.
- А чи були конфлікти за кадром? Писали, що спілкуєтеся ви тільки з Дашею Євтух та Мариною Файницькою.
- Я не знаю, з чого хто взяв, що я товаришую тільки з Дашею та Мариною, з дівчатами я спілкуюсь й досі, але я, в принципі, спілкувалася з багатьма на проекті. Особистих конфліктів у мене не було. Можливо, хтось із учасників мене недолюблював. Як я наразі дивлюсь по ефіру, наприклад, Світлана, якій я не давала спокою (сміється). Мабуть, я її зачіпала. У мене було досить широке коло спілкування, і ми листуємося досі.
"Ектор відкрився для мене з іншого боку"
- Ви говорили, що раніше хотіли взяти інтерв'ю у Ектора, проте не змогли через мовний бар'єр. Чи плануєте виправити ситуацію?
- Можливо, я взяла б у Ектора інтерв'ю. Коли побула на проекті, він відкрився мені з іншого боку. Звичайно, як розсудливий журналіст зі здоровим інтересом, я хотіла б з ним поспілкуватися.
- Як щодо інших учасників? Чи хотіли б зробити серію інтерв'ю, наприклад?
– У нас цю нішу захопив Макс Савчук. Він активно провадить ефіри з усіма учасниками, і ми запланували з ним прямий ефір в Інстаграмі. І в принципі, кожен активно веде свій блог і може спілкуватися з фанатами, та я не бачу прямо якогось сенсу рухатися в цьому напрямі. Можливо, я рухатимусь у напрямку іншої теми. У мене є багато амбіцій і планів щодо цього.
– Ви розповідали, що раніше брали інтерв'ю у знаменитостей. А яке інтерв'ю вам запам'яталося найбільше?
– Я брала інтерв'ю практично у всіх зірок нашого шоу-бізнесу. Кожне спілкування було цікавим, яскравим, пізнавальним. У пам'яті чомусь спливають Маша Єфросиніна та Ольга Сумська. Мені сподобалися ці жінки, вони володіють «силою». Олег Скрипка, Дмитро Монатик – "душка", Леся Нікітюк.
- В Інстаграмі у вас дуже багато професійних та красивих фотографій. Вам хтось допомагає із соцмережами?
- Ні-ні, я ставлюсь до свого блогу як до творчого проекту. Я люблю фотографуватися, поєднувати фотографії, робити гарний візуал – це моє хобі як віддушина в декретній відпустці. Я сама компоную фотографії, вигадую контент. І мені не потрібен помічник. Це як особливий вид насолоди для мене, я люблю бувати в прекрасних місцях, куштувати смачну їжу, прекрасно одягнутися і сфотографуватися. Це все приносить мені насолоду. Мені здається, що коли щось приносить задоволення, то це не може виходити негарно (посміхається).
Найнезвичайніша страва, яку я їла, - це кактус
- Ви сказали, що почали готувати у 21 рік, коли вийшли заміж. Ви досягли справді вражаючих результатів лише за три роки. Шанувальники цікавляться, як вам це вдалося?
– Ну, ручки у мене стояли ще з дитинства (посміхається). Я могла батькам і млинці посмажити, і сирники, і якісь відбивні зробити. Тобто базові рецепти страв у мене були у загашнику, я вміла це робити. Але я готувала нерегулярно. Коли одружилася, мені довелося готувати постійно. Я сама стала господаркою, і, окрім роботи, у мене з'явився чоловік, мені треба було його годувати. Згодом я почала захоплюватися цікавими стравами та рецептами. Але й мені здається, що три роки – це досить великий термін, щоб навчитися, це не три місяці. За три роки можна нормально набити руку і вивчитися професійно. Було б бажання. Але я також вважаю, що має бути якийсь потенціал у приготуванні, мені ось завжди робили компліменти з приводу страв, щось у мені було. І я думаю, що наразі, в еру інтернету, не має бути проблем із приготуванням та пошуком рецептів.
- А яку незвичайну страву ви готували?
- Я можу сказати, що найнезвичайніша страва, яку я їла, – це кактус, коли була в Мексиці. Він був маринований, як тартар із кактусу. А готувала… жаб'ячі лапки.
- У вас в анкеті написано, що ви готуєте окремо для кожного члена сім'ї. Кожен дотримується дієти чи це пов'язано зі смаковими уподобаннями?
- Я прихильник здорового харчування і намагаюся мінімізувати вуглеводи, хлібобулочні вироби. Чоловік у мене, навпаки, надає перевагу їжі пожирніше, він любить піцу, пиріжки, солодощі та не особливо стежить за калоріями, їсть усе. І плюс у мене маленька дитина, якій не можна їсти пересолене, перчене. Я стежу за її харчуванням, їй лише два роки. Виходить, що так, доводиться готувати різну їжу, є таке.
- А чим найчастіше балуєте своїх близьких?
- Останнім часом мені подобається готувати щось солодке, пироги, випічку, у мене дочка дуже любить таке. А ще нещодавно приготувала пастуший пиріг (картопляну запіканку з м'ясом. – Прим. ред.). Закрила свій гельштат, адже на конкурсі замість пастушого пирога зробила біск (крем-суп з морепродуктів. – Прим. ред.). Я вирішила таким чином реабілітуватися. Готую морепродукти, страви середземноморської кухні, тайської. Я всі рецепти викладаю в Інстаграмі, і мені глядачі пишуть, що треба більше й більше.