Терехов офіційно став мером Харкова - майже через рік після смерті Кернеса

Терехов на момент смерті Кернеса був секретарем міськради та майже рік виконував обов'язки голови міста.

facebook.com/ihor.terekhov

Секретаря Харківської міської ради Ігоря Терехова зареєстрували градоначальником. 11 листопада відбулось засідання харківської територіальної виборчої комісії. Рішення було ухвалено одноголосно. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомила голова ТВК Олена Матвієнко, комісія отримала від Ігоря Терехова усі необхідні документи.

– Заяву про реєстрацію міським головою, заяву про припинення дії представницького мандату, опис документів, рішення Харківської міської ради про дострокове припинення повноважень секретаря Харківської міської ради 8-го скликання, копію трудової книжки та копію паспорта, – перерахувала вона.

Депутатом харківської міської ради замість Ігоря Терехова став кандидат від "Блоку Кернеса – Успішний Харків" Олексій Топчій.

Позачергові вибори мера Харкова відбулися 31 жовтня. Терехова 1 листопада оголосили переможцем виборів у першому турі з 50,66% (146 240 голосів). Голосування було призначено, оскільки переобраний на місцевих виборах-2020 Геннадій Кернес помер від наслідків коронавірусу. Терехов на момент смерті мера був секретарем міськради та майже рік виконував обов'язки голови міста.

Ігор Терехов
Досьє Коротко про

54 роки. Народився у Харкові, де закінчив інженерно-будівельний інститут. Був заступником голови Харківської обласної державної адміністрації Арсена Авакова у 2007-2010 роках. У 2015 році став депутатом місцевої міської ради та головою фракції партії «Блок Кернеса – Успішний Харків». З грудня 2020 року обіймав посаду секретаря міської ради.