Український кухар та суддя телешоу "МастерШеф" Володимир Ярославський розповів підисникам, як приготувати пюре із зеленого горошку. Кухар зазначив, що страву можна зберігати у холодильнику кілька днів. Згідно з рецептом в інстаграмі кухаря, кількості інгредієнтів, які він взяв, вистачить на чотири порції гарніру.
інгредієнти
- 400 г зеленого гороху;
- 100 г цибулі;
- 60 г свіжого листя шпинату;
- 15 г рослинної олії;
- 50 г вершкового масла;
- Сіль та перець на свій смак.
Готуємо
- У сотейнику обсмажте нарізану цибулю на середньому вогні. Періодично помішуючи, доведіть цибулю до стану, коли вона почне підрум'янюватися.
- Додайте зелений горошок. Налийте води або бульйону до рівня самого горошку. Додайте сіль. Варіть на повільному вогні 5-7 хвилин, поки горошок не стане м'яким. Можна додати пряні трави (Ярославський узяв чебрець).
- Додайте листя шпинату, доведіть до кипіння і одразу зніміть з вогню. Трохи охолодіть і добре перебийте блендером у максимально шовковисту структуру (краще підійде "барний" блендер).
- Добре перетріть через сито отриману масу. Іноді додаю бульйон або воду, щоб консистенція не була густою.
- Розігрійте пюре, постійно помішуючи лопаткою. Додайте вершкове масло, сіль і перець за смаком.
Напередодні Володимир Ярославський порадив їсти пюре із зеленого горошку з котлетою по-київськи. Він розповів технологію приготування котлети та порадив при подачі класти її на горохове пюре.