Рінат Ахметов спростував, що підтримує партію Разумкова

За словами бізнесмена, він давно пішов із політики і повертатися туди не збирається.

facebook.com/AkhmetovFDU

Бізнесмен Рінат Ахметов заявив, що у жодній формі не підтримує нову політсилу ексспікера Ради Дмитра Разумкова. Про це він розповів РБК-Україна.

- З Дмитром Разумковим я, на жаль, навіть не знайомий. Я пішов із політики у 2012 році і не планую повертатися - ні самостійно, ні підтримуючи будь-які партії чи окремих політиків, - сказав бізнесмен.

Він додав, що інформація про медійну підтримку ексспікера також є неправдивою.

- Моя політика щодо ЗМІ, якими володію – невтручання. Канали мають незалежну редакційну політику, і журналісти самі вирішують, кого запрошувати і які теми обговорювати. Вважаю свободу слова одним із найважливіших принципів вільного та демократичного суспільства. Це – велике завоювання України. Медіа Група Україна дотримується цього принципу і його захищатиме, - сказав Ахметов.

8 листопада ексглава Верховної Ради Дмитро Разумков показав список свого міжфракційного об'єднання у парламенті "Розумна політика". До нього увійшли 25 народних депутатів, майже всі вони із фракції "Слуга народу".

У ЗМІ з'явилася інформація, що нову політсилу підтримує Рінат Ахметов. Також повідомлялося, що до партії вступлять ексглава МВС Арсен Аваков та експрем'єр Арсеній Яценюк. Аваков уже заявив, що не має таких планів.