Кабмін звільнив голову ДСНС Миколу Чечоткіна

Причин рішення не повідомляються.

екранне відео \GSČS

Кабінет міністрів України на засіданні 10 листопада звільнив Миколу Чечоткіна з посади голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Як повідомив у своєму телеграм-каналі представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, відповідне рішення було ухвалено на засіданні у середу. Коментарів про причини звільнення Чечоткіна ані в ДСНС, ані в Кабміні наразі не давали.

Виконання обов'язків голови ДСНС тимчасово покладено на Крука Сергія Івановича.

Чечоткіна було призначено головою ДСНС 14 травня 2015 року після відставки Зоряна Шкіряка (вона була пов'язана з невдалою рятувальною операцією з вивезення українських громадян з Непалу). До цього з 2006 року він обіймав керівні посади у центральному апараті Міністерства з надзвичайних ситуацій України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Сергій Крук - начальник управління ДСНС у Рівненській області (призначений у 2014 році). Генерал-майор служби цивільного захисту, йому 44 роки. Крук закінчив Харківський інститут пожежної безпеки МВС України (1999) та Київський національний університет внутрішніх справ (2008). Доктор наук із державного управління (2020).