Готуємо смачно та швидко: рис з куркою, спагетті з базиліком та томатами

Готуємо гніздечка з м'ясом, рис із куркою, спагетті з базиліком та томатами.

Shutterstock

Рис із курочкою

ТРЕБА (на 4 - 6 порцій):

ГОТОВИМО:

  1. Філе ріжемо великими кубиками і обсмажуємо до рум'яності 6 - 8 хвилин на ложці олії, приправивши сіллю та перцем.
  2. Виймаємо філе та відставляємо убік.
  3. Додаємо в сковороду ще ложку олії та обсмажуємо дрібно нарізану цибулю та нашаткований квадратиками перець 5 - 7 хвилин. Додаємо часник, гасимо ще хвилину.
  4. Додаємо бульйон, сік лайма, квасолю, нарізані кубиками томати, рис, сіль-перець та перемішуємо.
  5. Накриваємо кришкою і гасимо на повільному вогні до готовності рису (близько 20 хвилин).
  6. Повертаємо до сковороди філе. Додаємо рубану зелень, перемішуємо та подаємо.

Швидкі спагетті з базиліком та томатами

ТРЕБА (на 2 порції):

ГОТОВИМО:

  1. Цибулю та часник подрібнюємо, нарізаємо помідори.
  2. Відразу всі інгредієнти (крім сиру) кладемо в сотейник та заливаємо холодною водою.
  3. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь та варимо до готовності спагетті, постійно помішуючи. Рідина за цей час перетвориться на густий соус.
  4. Подаємо, прикрасивши свіжим листочком базиліка і посипавши пармезаном.

Гніздечка з м'ясом

ТРЕБА (на 4 порції):

ГОТОВИМО:

  1. Часник подрібнюємо, смажимо 1 хвилину, додаємо нарізані печериці, гасимо 10 хвилин.
  2. Томатну пасту розводимо в 300 мл води або бульйону, вливаємо в сковороду, солимо-перчимо, додаємо прованські трави.
  3. Викладаємо гнізда, кладемо в кожне присмачений перцем і сіллю фарш і гасимо на невеликому вогні під кришкою 20 хвилин.
  4. Вливаємо вершки, посипаємо тертим сиром, гасимо ще 5 хвилин.
  5. Подаємо, посипавши зеленню.

Раз-два, і готово!

Що готувати, якщо готувати небажання, а їсти хочеться? Не журіться, є вам відповідний варіант. На основі рецепта великого шеф-кухаря Йотама Оттоленги, але трохи переінакшений під наші реалії.

Для початку у вас на столі мають з'явитися три банки: із червоною квасолею, різаними томатами у власному соку та кокосовим молоком. А де кокосове молоко, там неодмінно імбир (нам вистачить шматочка довжиною сантиметра в 3 – 4) та пучок кінзи.

Далі все просто. На оливковій олії в каструлі обсмажуємо до мякості дрібно нарізану цибулину. Хвилин через 5 - 7 додаємо пару часточок часнику та подрібнений імбир. Якщо є порошок каррі, добре б його додати, ні - обійдемося. Червону квасолю з|із| банки викладаємо в цю ж каструлю (тільки без рідини), добре все перемішуємо і додаємо помідори (ось вони повинні бути з соком) і кінзу. Сіль, чорний перець, сухий перець чилі, півлітра (можна трохи більше) води.

Кокосове молоко треба спочатку розмішати, довести до однорідного стану, бо знаєте, які там грудки утворюються.

Розмішали – і в каструлю.

Власне, це все. Варити тут особливо нічого - квасоля вже практично готова. Але нехай вміст каструлі кілька хвилин побулькає на невеликому вогні, щоб усі інгредієнти добре перемішалися, а їх смаки стали єдиним цілим.

Крім простоти приготування, цей супчик має й інші переваги.

  1. Його можна зварити відразу на кілька днів, він добре зберігається в холодильнику.
  2. Він має цілющі властивості, важливі вранці для деяких чоловіків, які люблять розсіл після свята (перевірено на собі).
  3. Аромат кокосового молока пробуджує спогади про веселі дні десь у Таїланді і дарує надію на те, що колись все у нас знову буде добре.