Несподівано у середу. Зеленський терміново збирає РНБО

Тема засідання Ради безпеки поки що невідома.

President.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський доручив Олексію Данилову скликати засідання Ради національної безпеки та оборони (РНБО ). Засідання має відбутися не в п'ятницю, як завжди, а завтра, 10 листопада, у середу.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Апарату РНБО. Про це 9 листопада у твіттері повідомляє пресслужба РНБО.

- Президент доручив секретарю РНБО Олексію Данилову організувати проведення 10 листопада 2021 року о 13.30 у місті Київ засідання РНБО. Усі члени РНБО України поінформовані про дату, час та місце проведення засідання, - зазначили в апараті.

Засідання РНБО відбудеться в Офісі Президента України. Засідання Кабміну, яке зазвичай відбувається по середах о 13.00, ймовірно, відбудеться в інший час або в інший день.

Питання, які планується винести на обговорення РНБО, поки що не називають. У політикумі припускають, що темою засідання може стати ситуація в українській енергетиці (10 листопада очікуються перші серйозні морози), ситуація на кордонах Білорусі з нелегальними мігрантами або пересування російських військ неподалік українського кордону.

Останнє засідання РНБО відбулось 22 жовтня. На ньому також серед інших розглядалися енергетичні питання. Так, у РНБО заявили про можливу причетність олігархів до саботажу енергобалансу України, при цьому запропонувавши газову допомогу Молдові та додаткові потужності транзиту - Європі.