Радіодиктант 2021 року писали на шести континентах

Серед тих, хто приєднався до написання диктанту, політики, дипломати та пересічні люди.

кадр з dictation.suspilne.media

У вівторок, дев'ятого листопада, у День української писемності та мови відбувся 21-й Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Цього року він проходить на шести континентах, зокрема й в Антарктиді.

У 2021-му році автором тексту та читцем Радіодиктанту нацєдності став письменник Юрій Андрухович. Назва документа – «Слідом за пам'яттю». Напередодні проведення заходу він зізнався, що дуже переймається. Після закінчення диктанту письменник зазначив, що начитаний ним текст стане початком нового роману. Тест складається із 199 слів.

- Не знаю, яким буде результат. Сподіваюся, що він сподобається. Що він (радіодиктант – ред.) прозвучить, - наголосив Андрухович.

Традиційно писали радіодиктант й у бібліотеці Вернадського. Серед тих, хто туди прийшов – посол ЄС в Україні Матті Маасікас, ексміністр культури України Євген Нищук та народний депутат Євгенія Кравчук.

Куди відправляти роботи

Час відправлення готового тексту – доба після написання. Роботи прийматимуться онлайн та офлайн. Папірний лист потрібно надіслати на адресу: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Гриф відправки має бути не пізніше 10 листопада.

Онлайн свою роботу можна надіслати на скриньку rd@ukr.radio у вкладенні в електронний лист, формат вкладення – jpg, tiff, png, bmp. У тіло електронного листа потрібно написати ім'я та прізвище учасника чи учасниці, навчальний заклад (за потреби) та адресу у скороченому чи повному форматі, бажано номер телефону, щоб у разі перемоги можна було зв'язатися.

Файли з архівами, формати DOC або інші офісні, крім зазначених вище, не прийматимуться.

Для зручності організатори підготували електронну форму для отримання робіт, щоб можна було відправити диктант за допомогою будь-якого гаджета. Її оприлюднять на сайті ukr.radio 9 листопада.

Текст диктанту буде оприлюднено на сайті UA: Українське радіо 11 листопада об 11.00. Після цього листи не прийматимуться. Усі надіслані роботи перевірить спеціальна професійна комісія.

Результати будуть оголошені протягом 1–2 місяців, залежно від кількості отриманих листів.