Валерію Гаркаліну знадобилося хірургічне втручання через різке погіршення стану

Операція пройшла успішно.

instagram.com\garkalin

67-річному російському актору Валерію Гаркаліну, який хворіє на коронавірус, провели екстрену операцію на плевральній порожнині грудної клітки. Про це 8 листопада повідомляє КП.

Кілька днів тому у Валерія Борисовича виявили спонтанний пневмоторакс: у грудній клітці почало накопичуватися повітря, яке почало тиснути на легкі артиста, погіршуючи і так важкий стан зірки "Ширлі-мирлі". Лікарі вирішили провести термінову операцію на грудній клітці.

– 6 листопада лікарі помітили різке погіршення стану Валерія Гаркаліна. Лікар оглянув чоловіка, перевірив усі життєві показники і встановив, що у артиста стався спонтанний пневмоторакс. Вирішили екстрено оперувати пацієнта. У грудній клітці було зроблено невеликий розріз між ребрами, через який було введено дренажний шланг у плевральну порожнину. Дренаж підключили до спеціального апарату, який відкачав повітря, що скупчилося в грудній порожнині, а також 300 мл лізованої крові, - розповіло джерело видання.

Операція пройшла успішно, життєві показники артиста невдовзі нормалізувалися. Лікарі вирішили не витягувати дренажний шланг, на випадок повторного скупчення повітря та рідини у плевральній порожнині артиста. Проте стан Валерія Борисовича досі залишається важким. Хворий на коронавірус артист знаходиться в реанімації, на апаратах ШВЛ і ЕКМО.

Раніше повідомлялося, що серце актора важко справляється з навантаженням - коронавірусом, супутніми захворюваннями і тривалою госпіталізацією: тиск раз у раз падає, тому Гаркаліну прописують все нові і нові ліки. На даний момент у Гаркаліна майже повністю уражені легені. Він знаходиться у медикаментозній комі та підключений до апарату ЕКМО. Також у Гаркаліна діагностували тромбоз вен на ногах на тлі коронавірусу. Щоб організм боровся із сепсисом, йому роблять переливання крові.

67-річний Валерій Гаркалін потрапив до московської COVID-лікарні 2 жовтня. Як розповіла ЗМІ дочка артиста Ніка Гаркаліна, Валерій Борисович прищепився російською вакциною КовіВак, але у нього не виробилися антитіла. Тоді він вакцинувався ще одним російським препаратом – Супутник-V. За словами дочки актора, Гаркаліна має серцеву недостатність.

Валерій Гаркалін є професором Російського інституту театрального мистецтва (ГІТІС). Педагог кафедри естрадного мистецтва з 2002 року керує майстернею Факультету естради. Відомий за ролями у фільмах "Ширлі-Мирлі", "Дітки напрокат", серіалі "Моя прекрасна няня". 7 червня 2008 року переніс інфаркт на гастролях у Клайпеді, а у листопаді 2008 року – повторний. У 2014 році висловив свою незгоду з політикою Росії щодо Криму.