На Донбасі ворог скинув із безпілотника гранати на українські позиції

Один із БПЛА нашим захисникам вдалося збити.

voennoedelo.com

За останні дві доби на Донбасі ворог почав активніше застосовувати безпілотники, споряджені боєприпасами на кшталт ВОГ-17. Про це повідомляє прес-служба української делегації у Тристоронній контактній групі.

– В останні два дні російські збройні формування активно використали свої БПЛА для атаки позицій Збройних Сил України. У всіх випадках ворожі БПЛА були споряджені боєприпасами типу ВОГ-17 (по два), а сьогодні їх скинули на позиції ЗСУ, - зазначено в повідомленні.

Як зазначили в українській делегації, 6 листопада нашим бійцям вдалося збити ворожий БПЛА за 22 км від Луганська у напрямку н.п. Болотяне. 7 листопада було зафіксовано безпілотників противника на напрямках Саханка – Водяне, Пікузи – Гнутово.

- Використання іноземних БПЛА категорично заборонено як Мінськими домовленостями, так і Додатковими заходами щодо посилення режиму припинення вогню від 22.07.20 р., які системно та грубо порушують окупаційні війська, - наголосили у відомстві.

Також у делегації нагадали, що ЗСУ має право вести вогонь у відповідь у разі загрози життю та здоров'ю свого військового персоналу та мирних жителів.