Прем'єри тижня: камбек Real O, кавер Дорофєєвої на "Тату" та альбом експериментів від Kazka

Дивимося та слухаємо новинки від українських артистів.

instagram.com/tarabarova.

Кліп Americano від Loboda

Світлана Лобода представила кліп на сингл Americano, який вийшов місяць тому, зібрав понад сім мільйонів переглядів. Ролик зняв ізраїльський режиссер Інді Хаїт, який працював над кліпами з альбому "Красиво" Тіни Кароль та над кліпом Лободи Indie Rock (Vogue).

- Меланхолія, втрачені почуття, кохання, як танець і самотність, як неминучість. Усі ми – заручники цієї сили, з кожним із нас усе це було. У цьому відео я хочу розповісти про те, що відбувається після кохання. Про ті запахи та звуки, які кожен із нас забирає з собою. Про ті спогади, які назавжди вписані у ландшафт нашого серця, – прокоментувала ролик Світлана у своєму інстаграмі.

Альбом від Kazka

Гурт Kazka представив альбом "Kazka Svit, Vol.1". У трекліст включили не лише хіти, а й нові пісні, у тому числі від друзів гурту.

- У цьому альбомі ми пішли на музичний експеримент та зібрали саундтреки, дуети та кавери. Всі вони різні за стилістикою та меседжами. Ми зробили те, що вже давно хотіли реалізувати, адже в такому стрімкому світі не варто обмежувати себе якимось одним музичним форматом. На обкладинці платівки ми вирішили використати наш новий логотип та емблему нашого метавсесвіту Kazka Svit. Для нас нова айдентика – це поєднання творчості, національного культурного коду та етнічних мотивів, закладених у нашій ДНК, – розповіла солістка гурту Олександра Зарицька.

До альбому увійшли саундтреки до анімаційного серіалу "Kazka: Тайна Чарголоса", серіалу "Моя улюблена Страшко", фільмів "Кохання та блогери" та "Чорнобиль". У платівку включили дуети: "Зірочка" (колаборація з Тіною Кароль), "Поруч" (колаборація з Alekseev), "Не своя" (дует з Roxolana) та колаборацію з автором більшості треків гурту, саундпродюсером Runstar. У релізі є кавери на українські пісні та хіт гурту "М'ята".

Гурт також анонсував концертний тур Kazka.Svit, який стартує в березні 2022 року в США. Згодом гурт прилетить до України та виступить в обласних центрах. 24 травня відбудеться концерт у Палаці спорту у Києві.

Кліп "Солодкі 16" від Tarabarova

Екссолістки гурту Real O Світлана Тарабарова, Регіна Тодоренко, Олена Виноградова та Ліна Міцукі знялися у кліпі Tarabarova "Солодкі 16". Дівчата зустрілися для зйомок у Стамбулі 19 жовтня через 10 років після того, як перестали виступати разом.

– Ідея відео виникла спонтанно. При написанні пісні я намагалася передати настрій наших вечірок з дівчатами, і які б ідеї для кліпу нам не пропонували, перед очима все одно були ті самі теплі та божевільні спогади, тож я наважилася і написала всім! Отримавши три "ТАК", робота закипіла, але зібрати разом молодих успішних жінок виявилося надскладним завданням - робота, творчі проекти і навіть 5 дітей на чотирьох - графіки ніяк не хотіли збігатися, і єдиний вільний знайшовся лише 19 жовтня, до того ж частина дівчат на той час були у Стамбулі – було прийнято рішення летіти з командою до Стамбула і знімати все там, - розповіла Тарабарова у своєму інстаграмі.

Кавери Брежнєвої, Дорофєєвої та Ротару для триб'юту Тату

Українські співачки Віра Брежнєва, Надя Дорофєєва, Софія Ротару та гурт "Нерви" представили кавери на пісні російського гурту Тату. Артистки записали їх у рамках триб'юту альбому Тату "200 по зустрічній", якому цього року виповнилося 20 років. У триб'ют увійшли 26 пісень від більш як 20 виконавців. Віра Брежнєва переспіла "30 хвилин", Надя Дорофєєва "Я твоя не перша", Софія Ротару та російська артистка Алла Пугачова "Нас не наздоженуть", гурт "Нерви" "Не вір, не бійся, не проси".

Пісню "Нас не наздоженуть" представили у трьох версіях. Крім Пугачової та Ротару, її заспівали російські артисти тіктокер Даня Мілохін та співак Дмитро Маліков. До запису триб'юту також приєдналися російські виконавці Монеточка, СЛОТ, Маніжа, ЛСП, Олена Швець, Надя Дорофєєва, Клава Кока, Reflex, Вінтаж, IOWA.

- Гурт "Тату" – велике дитяче кохання всього мого покоління! Пам'ятаєте, як переслуховували їхні пісні по колу? Тому я особливо рада взяти участь у міжнародному триб'юті альбому "200 по зустрічній" від Spotify. Пісня "Я твоя не перша"/"Покажи мені кохання" – одна з найулюбленіших, і вона мене просто розриває! Я пропустила її крізь себе! Послухайте її у моєму виконанні і відчуйте це, – написала Дорофєєва у своєму інстаграмі.

Альбом від Maruv

Maruv представила студійний альбом No Name з 12 треків українською, російською та англійською мовами. Зірка презентувала платівку в інстаграмі.

– Вийшов мій новий альбом No Name, – заявила артистка.

На обкладинці альбому артистка постала у сексуальному образі. Артистка одягла корсет без рукавів та бретелів, чокер та рукавички, а також зробила макіяж зі стрілками.

- У цьому альбомі ви почуєте багато музичних експериментів, зокрема хіп-хоп. Я пробую себе у форматі репереси (не знаю, як це назвати). Загалом, намагаюся читати реп. Там будуть і невеликі вставки, і досить великі, що становлять 70% треку. Я спробувала себе у цьому жанрі, і мені сподобалося. Можливо, це віяння нових трендів – хіп-хоп у топах, і я активно слухала його, тому, мабуть, і в мене народилося щось схоже. У новій платівці багато треків, які я робила повністю сама, наприклад You and I, сингл, який я написала на карантині минулого року. Ми з чоловіком залишилися в Москві і провели два місяці у замкнутому просторі. Депресуха була моторошна, і ця пісня – її слідство. Натомість вийшло дуже красиво. Якщо захочеться сильно посумувати, а таке буває восени, то найкраще під цей трек. Також в альбомі є колаборації з Ромою Бестселлером, Михайлом Бусіним (вже робили спільно Drunk Groove, Siren Song та інші пісні) та іншими талановитими хлопцями. Тут я собі не зраджую, - поділилася артистка в інтерв'ю GQ.RU.

Дует Roxolana та Kazka "Не своя"

У рамках проекту Ukraine Is, який поєднує українську поезію та сучасну музику, співачка Roxolana та гурт Kazka представили пісню "Не своя". Вона заснована на вірші українського поета-футуриста Михайла Семенка, який жив у 30-ті роки минулого сторіччя. Музику до пісні ROXOLANA написала сама.

- Працюючи над цим треком, я одразу розуміла, що це має бути дует, причому дует двох дівчат, які, виконуючи пісню разом, дають їй не лише потужне звучання, а й важливий сенс про те, що дівчата можуть бути такими, якими вони хочуть, а не такими, як їм нав'язує суспільство. А найяскравішою дівчиною, яка бореться зі стереотипами у нашій країні, є Саша Зарицька. Тому я з самого початку мріяла заспівати цю пісню разом із нею та гуртом Kazka, - поділилася Roxolana. - Я неймовірно щаслива, що, незважаючи на дуже складний графік, Саша одразу погодилася на цю колаборацію, і ми записали трек. Моя мрія здійснилася!

Роксолана та Kazka планують випустити кліп на пісню "Не своя". У рамках проекту Ukraine Is також записала дует із Народною артисткою України Ніною Матвієнко.

Кліп "Підпільний" від ЮЮ

Ексучасниця гурту YUKO Юлія Юріна представила кліп про гей-клуб "Підпільний". У ролику співачка опинилася на боксерському рингу із двома хлопцями. Згодом ринг перетворився на гей-тусовку.

- Кохання перемагає будь-яку боротьбу та будь-які змагання. А щоб зрозуміти задум відео, цей кліп потрібно обов'язково доглядати до кінця! На зйомку кліпу "Підпільний" у нас дуже швидко зібралася команда людей, які з палаючими очима літали майданчиком. Ми знімали на рингу, на якому тренується Усик. Два боксери з кліпу були справжніми боксерами. Ми з режисером попросили їх позначати бій і трохи торкатися один одного в кадрі, але хлопці настільки захопилися, коли почався мотор, і влаштовували справжній спаринг. Вони билися по фану, і по фану в одного з боксерів аж розкришився зуб. То справжній бійцівський клуб, де не було переможців. Усі просто кайфували у моменті, – розповіла ЮЮ.

Альбом "У навушниках осінь" від Лілу45

Співачка Лілу45 представила другий альбом у 2021 році "У навушниках осінь". До нього увійшли 10 треків, зокрема хіт "Зла сука".

- Я не знаю, які почуття я відчуваю, чесно. У мене відчуття, ніби я підвела якусь гарну жирну лінію про своє життя цим альбомом. Тому, швидше за все, мені нема чого сказати. Нещодавно я написала про процес створення "У навушниках осінь", але не можу з вами поділитись цим тут, бо це буде супер тупо. Думаю, незабаром ви зможете прочитати про це в журналі. Тому всі слова, почуття та фарби я вже використовувала. І тепер відчуваю це все, як підсумок, – написала Лілу у своєму інстаграмі.

Справжнє ім'я Лілу 45 – Людмила Білоусова. Трек "Вісім" 23-річної артистки потрапив до топ-30 світового чарту Shazam.

Кліп "Сніг" від Karoon

Дует подружжя з Києва Karoon представив кліп на трек "Сніг". Вокалістка Лера Карун висловила у ньому свої переживання через зовнішність. Дівчина сиділа на дієтах, страждала від булімії та думок про свою недосконалість. У кліпі описано, як психотерапія допомогла героїні перемогти комплекси. Чоловік Лери Тарас Карун зіграв роль чоловіка героїні, який не може ухвалити зміни у її зовнішності.

Пісню "Сніг" включать до альбому "Тихіше". Він вийде наприкінці листопада.

Пісня "Я і ти" від Gremo

Космополіт із Білорусі Алекс Громаковський, який виступає під псевдонімом Gremo, представив пісню українською мовою "Я і ти", яку написав після сновидіння. По пробудженні Алекс протягом години написав по пам'яті слова та музику.

- Мені наснився сон, у якому я на сцені перед жвавою публікою співав пісню зі словами "Ти - плюс, а я мінус". Прокинувшись серед ночі, я намацав рукою телефон і надиктував на диктофон мотив і кілька рядків приспіву, щоби пісня не пішла з голови разом зі сном. Цього вистачило, щоб після пробудження дописати приспів та куплети, – розповів Gremo.

Артист підкреслив, що уві сні чув потужний звук і відчував неприборкану швидкість.

- Різнобарвні вогні, водяні бризки, незвичайні костюми музикантів, а з-під паличок барабанщика у зварювальній масці летіли іскри. Зараз ви чуєте пісню саме у тому вигляді, як вона була у моєму сні, – поділився Громаковський.

Алекс Громаковський родом із білоруського міста Глибоке на Вітебщині. У 2011 році перебрався до Києва, де знімався в українських серіалах та телепроектах. У 2015 році Алекс емігрував до США, де виступає на фестивалях Північної Америки з авторським україномовним матеріалом.