В Україні рекорд - знайшли найстаршого футболіста

На рекорд номіновано найстарішого футболіста України, 70-річного Петра Федоренка.

FB \Лана Вєтрова

В Україні зафіксовано новий віковий рекорд, про який офіційно буде оголошено 7 листопада у Києві. Про це 5 листопада на своїй сторінці у фейсбуці повідомила представник Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова.

На рекорд номіновано найстарішого футболіста України, 70-річного Петра Федоренка, який відіграв весь матч (90 хвилин) у календарній грі на першість Києво – Святошинського регіону між командами "Факел" (Гостомель) – СК "Хотів". Поєдинок відбувся на стадіоні «Центральний» у селищі Гостомель.

Петро Федоренко народився 8 липня 1951 року у селі Хотів Києво – Святошинського району. Понад 55 років він грав за футбольну команду рідного селища – з юнацьких років і досі. Ігрове амплуа – лівий захисник. З 1965 року легендарний футболіст захищає кольори ФК "Хотів". Прийшов до тодішньої "Іскри" 14-річним школярем і надовго застовпив за собою свою коронну позицію лівого захисника. З кінця 80-х років минулого століття Федоренко очолював рідну команду як граючий тренер і організатор, продовжуючи це робити і донині в статусі футбольного патріарха Хотова.

У Книзі Рекордів Гіннеса подібний рекорд належить воротареві ізраїльського ФК "Іроні" Ору Ієгуду Ісааку Хаїку, який зіграв матч у віці 73 роки.

Урочиста церемонія вручення сертифіката відбудеться 7 листопада о 14:00 у фіналі Кубка Києво-Святошинського регіону з футболу. Національний Реєстр Рекордів оголосить Петра Федоренка рекордсменом України у категорії «Людські здобутки».

За бажання найстаршим футболістом України міг би заявити себе екстренер "Дніпра" та "Металіста" Мирон Маркевич (але він, здається, не хоче). Мирон Богданович старший – 70 йому виовнилося 1 лютого. Маркевич ще непогано пилить: нещодавно, наприклад, відбігав без замін повний матч між ветеранами "Дніпра" і збірною України.

Нещодавно найстаріший тенісист України Леонід Станіславський потрапив у книгу рекордів Гіннеса – тепер у 97 років він головний старійшина й світового тенісу.

Раніше повідомлялося, що у Дніпрі встановили світовий рекорд з плавання. Четверо українців із загальним віком 361 рік на чотирьох (84, 90, 93 та 94 роки) пропливли естафету 4х100 метрів. Найстаріший плавець - Георгій Козір із Києва. А команда крутих одеських пенсіонерів, яка грає в Counter Strike, потрапила до Книги рекордів України.