Не лише ABBA. Згадуємо найгучніші музичні камбеки

Артисти, які потішили фанатів новою музикою через довгий час

Raph_PH/flickr.com

Легендарний шведський гурт ABBA випустив новий альбом Voyage через сорок років. Це стало справжнім подарунком для шанувальників творчості легендарного колективу. "КП" в Україні" вирішила зібрати найгучніші музичні повернення останніх років.

Spice Girls

Група Spice Girl з'явилася 1994 року. У липні 1996-го колектив випустив сингл Wannabe, який миттєво став хітом. На початку 2000-х колектив припинив своє існування, а учасниці зайнялися сольними кар'єрами. У 2007 році Spice Girls провели тур на підтримку альбому Greatest Hits, після чого знову розійшлися.

Про своє возз'єднання гурт заявив у 2018 році. У 2019 році учасниці, окрім Вікторії Бекхем, вирушили у тур Великобританією.

У 2021 році на честь 25-річчя гурту "перчинки" порадували шанувальників спеціальним альбомом Wannabe та піснею Feed Your Love. Трек записали ще 1995 року, проте вирішили відкласти через те, що пісня не відповідала образу герлз-бенду. Feed Your Love стала першою піснею гурту, випущеною за останні 14 років.

Наталі

Зірка 90-х співачка Наталі стала відомою завдяки виконанню пісень "Ветер с моря дул" та "Морская черепашка по имени Наташка". Однак після гучного успіху співачка вийшла заміж і зникла з шоу-бізнесу на початку 2000-х.

У 2013 році Наталі несподівано для всіх випустила пісню "О Боже, какой мужчина", яка стала хітом. Далі був дует з Миколою Басковим "Николай" і пісня "Шахерезада".

Брати Гадюкіни

Цього року легендарному колективу сповнюється 32 роки! Знаменитий гурт перестав з'являтися на телеекранах на початку 2000-х. Однак, незважаючи на те що музиканти довго не записували новий матеріал, вони завжди з аншлагом збирали концерти. Так, 2006 року, після 10-річної паузи, виконавці зібрали Палац спорту у Києві.

2014-го гурт вирішив почати все заново і записав альбом Made in Ukraine, а 2019-го - "Сміх і гріх".

Eagles

Група Eagles оголосила про розпад у 1979 році, але музиканти все ж таки ненадовго возз'єдналися. "Орли" вирушити в американський тур у 1994 році і записали диск Hell Freezes Over.

Проте повноцінний студійний альбом гурту Long Road Out Of Eden вийшов через 25 років – у 2007-му. У перший же день диск було продано в кількості 1,5 мільйона екземплярів, він посів лідируючі рядки в чартах. Також платівку номінували на премію "Греммі".

Guns'n'Roses

Гурт Guns'n'Roses ніколи не розпадався, проте постійно змінював учасників. 2008 року музиканти порадували шанувальників альбомом Chinese Democracy. Попередній альбом гурту The Spaghetti Incident вийшов у 1994 році та повністю складався з кавер-версій знаменитих рок-пісень 70-х років.

У 2016 році до гурту повернулися гітаристи Маккеган та Слеш, які покинули колектив 25 років тому через напружені стосунки з солістом Екслом Роузом.