Резнікова представили у присутності топчиновників, а Верещук та Свириденко подарували квіти

Нові члени Кабміну познайомилися із співробітниками своїх відомств.

President.gov.ua

Володимир Зеленський представив Олексія Резнікова особовому складу Міноборони, Генштабу та ЗСУ. Про це повідомили на сайті президента та у пресслужбі Міноборони.

Як нового міністра оборони Резнікова представили у присутності глави Офісу президента Андрія Єрмака, секретаря РНБО Олексія Данилова, генпрокурора Ірини Венедиктової, голови СБУ Івана Баканова та відправленого у відставку Андрія Тарана.

Президент сказав, що Резніков зарекомендував себе на посаді віцепрем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

– Він показав результат – і відкриті КПВВ, і велика, складна робота у Тристоронній контактній групі, і підготовка до нашої Нормандської зустрічі, – перерахував Володимир Зеленський.

Виступаючи перед колегами Олексій Резніков сказав, що конкуренція між Міноборони та Генштабом має зникнути.

- Повна синергія… Конкуренція закінчена, жодних війн між міністерством та Генштабом, жодних судових позовів один проти одного… – заявив він.

Також Резніков сказав, що Росія не зупиняє свій "гібридний наступ". Він нагадав, що два роки вів переговори з росіянами і "чудово знає, хто наш супротивник".

Прем'єр-міністр Денис Шмігаль, у свою чергу, представив колективам нового міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірину Верещук та нового міністра економіки Юлію Свириденко. Судячи з фотографій, опублікованих пресслужбою уряду, обом жінкам подарували букет білих троянд.

Олексія Резнікова, Ірину Верещук та Юлію Свириденко призначили до Кабміну 4 листопада. Представити кандидата на посаду міністра оборони у Верховну Раду приїжджав президент.