Монастирський розповів, від чого гинуть мешканці України, та анонсував чати МВС із місцевою владою

Глава МВС виступив на форумі "Безпечна громада", який відкрив президент Володимир Зеленський.

mvs.gov.ua

У ДТП загинуло 3554 особи, в ООС - 50

2020 року загинули 7814 громадян України. У той же час у зоні ООС - 50 військовослужбовців. Мета МВС - "зменшити ці страшні цифри". Про це міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив на форумі "Україна 30. Безпечна громада", повідомила прес-служба міністерства.

"За 2020 рік статистика жахлива, на дорогах загинуло 3554 особи, 1728 –  під час пожеж, на воді – 1201. За 2020 рік загинуло 7814 громадян України. У той же час у зоні ООС втратили життя 50 захисників за цей же період", - йдеться на сайті МВС.

Жертвами умисних вбивств у 2020 році став 1331 українець.

Мета – зростання кількості офіцерів громади

2022 року МВС планує збільшити втричі кількість офіцерів громад - до двох тисяч. Мета міністерства - щоб у кожній громаді чи старостинському окрузі був офіцер.

У кожного патрульного має бути боді-камера

Денис Монастирський розповів, що продовжується забезпечення 100-процентного особового складу патрульної поліції боді-камерами.

- Вже з наступного року у кожному підрозділі патрульної поліції, де працюють офіцери та виїжджатимуть на патрулювання, будуть боді-камери. І вони будуть зобов'язані включати їх під час спілкування з громадянами, – заявив Монастирський.

Індивідуальне покарання за домашнє насильство

Тільки співпраця з громадами може призвести до реального результату у боротьбі з домашнім насильством, упевнений глава МВС.

– Іноді вибір засобів покарання для кривдників слід обговорювати з місцевими громадами. Зокрема, суспільно корисні роботи часто критикуються на місцевому рівні. Закликаю обговорити ці проблеми та спільно знайти ефективні методи боротьби, – сказав він.

З'являться чати з головами ОТГ, поліцією та ДСНС

Після форуму МВС створить комунікаційні чати, де будуть присутні глави ВТГ, керівники поліції та ДСНС на місцях.

– Я переконаний, що це буде ефективний механізм зворотного зв'язку, який раніше був відсутній, – пояснив Монастирський.

Загалом міністр описав мету реформ як децентралізацію силових підрозділів та децентралізацію послуг.

Форум "Україна 30. Безпечна громада" вранці у четвер відкрив президент Володимир Зеленський. На ньому обговорять розвиток безпечного середовища, безпечної інфраструктури та цифрових сервісів для громадян.