Канадський та український шеф-кухар колумбійського походження Ектор Хіменес-Браво порадив підписникам простий та смачний рецепт груші у карамелі під листковим тістом. Це полегшений варіант приготування французької страви Тарт Татен. У своєму інстаграмі кухар запевнив фанатів, що від цієї страви родина буде у захваті.
- А ще Тарт Татен із груші дуже привабливо виглядає, - зазначив 49-річний Ектор.
інгредієнти
- 2-3 груші;
- 200 г коричневого цукру;
- листкове тісто.
Готуємо
- Грушу очистіть та наріжте на часточки.
- На холодну металеву сковорідку відправте коричневий цукор і розтопіть до стану карамелі.
- Додайте на сковороду грушу та тушкуйте до густого стану.
- Виріжте круглий шматок листкового тіста за розміром сковороди і накрийте грушу в сковороді. Краї тіста підігніть.
- Відправте сковороду в розігріту духовку (180 градусів) на 15-20 хвилин.
- Дістаньте з духовки і накрийте плоскою тарілкою, яка буде більша за сковороду. Переверніть Тарт Татен так, щоб він опинився на тарілці. Цей трюк Ектор показав на відео.
- Страву можна подавати з морозивом, уклавши поверх шматочка пирога кульку пломбіру. На думку Ектора, так смачніше.
- - Я люблю Тарт Татен із морозивом, і для подачі страви так краще, - прокоментував кухар.
- Хіменес-Браво підкреслив, що Тарт Татен із грушею йому сподобався більше, ніж із яблуком.