У Росії розбився білоруський Ан-12, загинули українські льотчики

МЗС Білорусі підтверджує інформацію про українців на борту.

Igor Dvurekov / commons.wikimedia.org

У Росії під Іркутськом зазнав аварії вантажний літак Ан-12, що належала білоруській авіакомпанії "Гродно". Російське МНС повідомило про 7 загиблих членів екіпажу (за попередніми даними, на борту було 8 осіб, пізніше інформацію уточнили). До міжнародного екіпажу в тому числі входили і громадяни України. Українське МЗС перевіряє цю інформацію, але МЗС Білорусі підтвердило список загиблих, у якому є й українські льотчики. Про це 3 листопада повідомляє БЕЛТА.

За даними авіакомпанії, в екіпажы були громадяни Білорусі, Росії та України. На борту літака в момент аварії були:

Російський "Інтерфакс" із посиланням на екстрені служби пише, що загинули всі семеро, але поки що знайшли тіла лише п'яти загиблих, упізнати їх без проведення експертизи неможливо. Літак зник із радарів о 19:45 за місцевим часом (13:45 за Києвом). Потім стало відомо, що він упав і вибухнув, виконуючи другий захід на посадку. Цей літак експлуатувався з 1968 року. Одну чорну скриньку російські екстрені служби вже знайшли.

Раніше повідомлялося, що в Росії на Камчатці врізався у скелю Ан-26, усі пасажири загинули. Ще в одній російській авіакатастрофі загинули 16 парашутистів. А пасажирам Ан-28 у Томській області пощастило – борт не розбився, здійснивши жорстку посадку, і люди вижили.