Український кондитер Ліза Глинська запропонувала передплатникам чотири десерти на основі гарбуза. Кухар пророкувала у своєму Інстаграмі, що ці страви з гарбуза стануть улюбленими.
Гарбузовий пиріг
інгредієнти
- 300 г гарбуза (натертого на дрібній тертці);
- 200 г яєць;
- 130 г вершкового масла (розм'якшеного);
- 130 г цукру;
- 170 г борошна;
- 10 г розпушувача;
- цедра одного апельсина чи грейпфрута.
Готуємо
- Відправте в миску розм'якшене вершкове масло. Перемішайте віночком до однорідної суміші.
- Натріть туди цедру апельсина або грейпфрута. Перемішайте.
- Додайте цукор та яйця. Знову перемішайте.
- З'єднайте борошно з розпушувачем та додайте до яєчної маси. Все добре перемішайте.
- Натріть гарбуз на дрібній тертці і додайте до тесту. Перемішайте.
- Візьміть форму і промажте її вершковим маслом, потім присипте тонким шаром борошна.
- Викладіть тісто у форму та розрівняйте його.
- Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Перевірте готовність дерев'яною шпажкою.
- Відставте пиріг до повного остигання.
- Перед подачею присипте цукровою пудрою.
Гарбузові млинці
інгредієнти
- 200 г готового гарбузового пюре;
- 250 мл молока;
- 150 г яйця;
- 30 г цукру
- 30 мл рослинної олії без запаху або вершкового масла;
- дрібка солі;
- 80-100 г борошна.
Готуємо
- Очистіть гарбуз від шкірки, наріжте на невеликі шматочки.
- Відварити у воді на середньому вогні протягом 15 хвилин. Гарбуз повинен стати м'яким.
- Пробийте гарбуз блендером до пюре.
- Змішайте яйця з цукром, гарбузовим пюре.
- Додайте|добавляйте| муку|борошно|, сіль|соль|, перемішайте до однорідності.
- Додайте тепле молоко, перемішайте, потім додайте|добавляйте| гаряче вершкове масло|мастило| і знову перемішайте.
- Вилийте тісто на розігріту сковорідку та обсмажте млинці з одного боку.
- Змастіть тонким шаром вершкового масла половину млинця на сковороді, накрийте другою половиною, перекладіть на тарілку.
- Сирна начинка для млинців
інгредієнти
- 300 г сиру (жирність від 5%);
- 100 г сметани (жирність 15%).
Готуємо
- Перебийте сир зі сметаною занурювальним блендером до однорідної консистенції.
- Викладіть начинку на млинці, не розгортаючи їх і поверніть у трубочку.
Гарбузові міні-кекси з ягодами
інгредієнти
- 150 г вершкового масла;
- 100 г цукру;
- 100 г яйця;
- 250 г борошна;
- 10 г розпушувача;
- цедра апельсина;
- 200 г тертого гарбуза;
- 50 г заморожених ягід (чорниця, чорна смородина, малина).
Готуємо
- Збийте розм'якшене вершкове масло|мастило| до освітлення і збільшення в обсязі.
- Додайте цедру апельсина та цукор, знову збийте.
- Додайте|добавляйте| яйця, перемішайте.
- Додайте|добавляйте| муку|борошно| з розпушувачем і знову перемішайте. Борошно повинне зволожитися.
- Додайте|добавляйте| тертий гарбуз і перемішайте.
- Увімкніть духовку на 180 градусів.
- Додайте|добавляйте| в тісто ягоди, перемішайте.
- Розкладіть тісто по формах, заповнюючи їх до половини.
- Надішліть випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
- Готовність перевірте дерев'яною шпажкою.
- Готові кекси дістаньте із форми та присипте цукровою пудрою.
Гарбуз по-турецьки
інгредієнти
- 1 кг гарбуза (очищеного);
- 500 г цукру;
- кардамон (можна корицю або бадьян);
- грецькі горіхи.
Готуємо
- Очистіть гарбуз від шкірки, наріжте шматочками і покладіть на дно каструлі.
- Присипте гарбуз цукром і додайте прянощі.
- Виріжте з пергаменту коло і накрийте гарбуз.
- Відставте каструлю на дві години, гарбуз повинен пустити сік. Поставте каструлю на плиту, температура повинна бути трохи нижчою за середню. Варіть гарбуз близько години. Вона має просочитися сиропом.
- Викладіть гарбуз на тарілку і присипте подрібненим волоським горіхом.