Єнін - про заяви Скорохід про Полякова: Версія про удушення не витримує критики, похорон не завадить розслідуванню

Перший заступник голови МВС прокоментував інтерв'ю коханої та колеги загиблого нардепа.

mvs.gov.ua

Версія про придушення народного депутата Антона Полякова не витримує критики. Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив перший заступник голови МВС Євген Єнін, коментуючи заяви колишньої коханої та колеги Полякова Ганни Скороход.

- Будь-які версії про удушення не витримують критики. Тому що ми маємо безперервне відео останніх хвилин життя пана Полякова з моменту порушення таксі ПДР та проведення реанімаційних заходів, - сказав Єнін.

Він нагадав, що за версією правоохоронців, слід на шиї Антона Полякова – від золотого ланцюжка.

Заступник міністра внутрішніх справ запевнив, що похорон нардепа не завадив проведенню слідчо-оперативних дій, оскільки перед цим узяли всі необхідні зразки.

- Усі необхідні зразки біологічних матеріалів: крові, внутрішніх органів, волосся, нігтьової тканини було взято. Це дозволило нам замовити експертизи та знайти баланс із гуманністю та задовольнити вимоги рідних про похорон тіла народного депутата, - повідомив Євген Єнін.

Заступник голови МВС зазначив, що метадон і димедрол, знайдені в крові Полякова, в офіційних аптеках не реалізовуються, тому поліція відпрацьовує версію про "вуличний характер цієї суміші". Наразі завдання слідства – з'ясувати обставини, за яких ці наркотичні та лікарські речовини потрапили до організму народного депутата.

Єнін повідомив, що Скороход після вчорашнього ефіру програми Хард з Влащенко та заяв про вбивство Полякова викликали на повторний допит. Він нагадав, що останні години парламентарій провів з людьми, один з яких вважався помічником Анни Скороход.

Євген Єнін анонсував, що поліція опублікує “чи не з хронометражем” останні години життя Антона Полякова.

Увечері 31 жовтня Анна Скороход уперше поспілкувався із журналістами після смерті Антона Полякова 8 жовтня. Нардеп зізналася, що була у стосунках із колегою. Вона заявила, що Полякова вбили, а борозна на шиї, яку вона "особисто бачила" - від ядухи. Скороход сказала, що "у якій би ситуації Антон не знаходився, він би ніколи не вдався до наркотиків". Похорон Полякова вже 11 жовтня також викликав у парламентаря підозри.