Ольга Бузова звинуватила у брехні керівництво МХАТу: Настав час розповідати правду

Актриса обурилася заявою театру про поганий продаж квитків.

Комсомольська правда»/Global Look Press.

Російська телеведуча, співачка та актриса Ольга Бузова висловила обурення з приводу скасування вистави "Чудовий грузин" у Московському художньому академічному театрі імені Максима Горького. У своєму інстаграмі 35-річна Ольга опублікувала скріншоти з інформацією про продаж квитків, щоби довести: квитки на виставу розкупили. Бузова звинуватила у брехні нового гендиректора театру Володимира Кехмана.

- Це літо почалося з того, що мені довелося захищати себе та МХАТ від хейтерів! Зараз настав час мені захищатися від брехні керівництва театру МХАТ та розповідати правду вам. Ми дуже довго чекали, коли нам дадуть дату. І ось, ура! Нарешті у всіх акторів, а їх у постановці "Чудовий Грузин" аж 30 (а над самою виставою працювало понад 70 співробітників) знайшовся час, і ми обрали 2 листопада. З внесенням в афішу все тягли і тягли, і ось за тиждень до показу - нарешті квитки з'явилися у продажу! Без реклами їх скупили за лічені дні… Але нове керівництво МХАТу це не влаштувало! Пан Кехман дав завдання зняти виставу "Чудовий Грузин" та видати новину, що скасування пов'язане з поганою купівлею квитків на Бузову. Зачекайте. Стоп. По-перше, у спектаклі величезна кількість приголомшливих акторів. По-друге, це наймасштабніша постановка. По-третє, такої масштабної реклами не було у жодної театральної прем'єри, - заявила Бузова.

Артистку образило те, що низка ЗМІ поширила інформацію під соусом, що у всьому знову винна Ольга Бузова.

- Тут же всі ЗМІ підхопили брехливу інформацію, і почали рясніти неправдоподібними заголовками! Тобто знову винна лише Бузова? Десь я це вже чула... І взагалі, що означає поганий продаж? Якщо квитків уже не було у касах, – заявила Бузова.

Ольга запитала, навіщо МХАТу брехати глядачеві, що на неї не продаються квитки.

- Щоб мене очорнити? І підняти себе… Ну, цей варіант роблять багато хто в шоу-бізнесі, але я не думала, що таке буває у світі, де мешкає легендарне мистецтво, - заявила Бузова.

Артистка зазначила, що договір із нею все ще діє. На її думку, Кехман міг прямо сказати їй причину того, що відбувається.

- Учора зі мною попрощалися у СМС деякі хлопці з нашого колективу, хоча у графіці у мене стояли спектаклі 2 листопада та 23 грудня. У мене підписано договір, який є у доступі. Якщо пану Кехману не приваблива моя кандидатура, то чому не сказати це чесно, прямо та відкрито! Ок! Це право театру, але не вводьте в оману глядача! Глядача, який чекав "Чудового грузина", багато хто прилітав з інших міст! Просто взяли та позбавили їх цього, - обурилася зірка.

Бузова зазначила, що їй прикро за виставу, яку ставили кілька місяців, за акторів, за режисера Ренату Сотіріаді та художнього керівника Едуарда Бойкова, який її відстоював, а також за своїх педагогів з вокалу, акторської майстерності, за хореографа та інших причетних до постановки.

Історія питання

30 жовтня у фейсбуці МХАТу повідомили, що виставу "Чудовий грузин" через погані продажі квитків під час карантину переносять на невизначений термін.

– МХАТ ім. М. Горького скасовує 2 листопада виставу "Чудовий грузин" у зв'язку з поганим продажем квитків у період карантинних обмежень, - таке рішення ухвалив генеральний директор театру Володимир Кехман. МХАТ не знімає виставу з репертуару, а переносить на невизначений термін, - йдеться у повідомленні.

Прессекретар МХАТу Вікторія Мусіна-Пушкіна у коментарі Газете.Ru пояснила, чому квитки зрештою розкупили.

- Рішення про відміну вистави ухвалив Володимир Абрамович [Кехман]. І поки наказ дійшов, і ми його опублікували, а опублікували ми його досить пізно, на цей момент і були розкуплені вже квитки. Ми дуже чекали, що Бузова раніше почне рекламувати спектакль, але, на жаль, вона це зробила надто пізно. І на момент ухвалення рішення квитки справді дуже погано йшли у продажу. Зараз кожен театр приймає свої правила щодо повернення квитків, хтось 100%, хтось 90%. І необхідно, щоб наш генеральний директор також підготував відповідний наказ, і буде зрозуміло, як відбуватиметься повернення квитків, - сказала Мусіна-Пушкіна.