Поліція купила фейковий Covid-сертифікат на ім'я Савіка Шустера, щоб викрити злочинців

За фальшиві документи правоохоронці відстебнули 250 євро.

Для викриття шахраїв, які займаються продажем підроблених Covid-документів, поліція замовила фальшивий сертифікат вакцинації на ім'я українського телеведучого Савіка Шустера. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

- Два підроблені документи для Савіка Шустера. Приніс на ефір копії фейкового ПЛР-тесту та сертифікату вакцинації, які демонструють відхилення ділків від моральних орієнтирів. Савік вів ефір з Італії і не зміг дістатися Україні, бо отримав позитивний тест на коронавірус, а правоохоронці, в рамках контрольної закупівлі, змогли купити йому негативний тест та ще й сертифікат щеплення, - повідомив заступник голови Міністерства внутрішніх справ Євген Єнін.

За його словами, зловмисників було встановлено та затримано того ж дня. За підроблені документи на ім'я Шустера вони запросили у правоохоронців 250 євро.

- Дивує, як спритників не зупинило бодай відоме ім'я журналіста. Не кажучи, що вибір начебто очевидний: або отримати 250 євро за підробки, або можливість отримати 6 років в'язниці. Погрожує неволя і лікарям, які стали друзями шахраїв, - наголосив Єнін.

Також заступник міністра зазначив, що лише за тиждень правоохоронці порушили 100 кримінальних справ, пов'язаних із підробкою Covid-документів. На сьогодні в Україні працює понад 1200 моніторингових мобільних груп, які перевіряють Covid-документи на справжність.