Маскувалися під активістів. Під Києвом СБУ накрила антиукраїнське угруповання, яке закликало до захоплення влади

Зловмисники займалися розхитуванням обстановки у регіоні.

СБУ.

Служба безпеки України нейтралізувала антиукраїнську діяльність організованої групи зловмисників у Київській області. Члени угруповання прикидалися активістами, проводили мітинги у столиці та закликали до захоплення державної влади в Україні. Про це 29 жовтня повідомляє прес-служба СБУ.

"Для маскування протиправної діяльності зловмисники позиціонували себе як активісти громадського руху. Під прикриттям участі у масових заходах вони розповсюджували злочинні заклики та провокували заворушення", - сказано у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що до складу групи входили кілька мешканців Києва та Київської області. Зловмисники займалися розхитуванням обстановки у регіоні через поширення закликів до насильницької зміни конституційного ладу в Україні. Заклики поширювалися серед учасників масових зборів та інших заходів на території Києва, зокрема біля органів державної влади.

У ході слідчих дій за місцями проживання організаторів групи правоохоронці виявили засоби зв'язку, які зловмисники використовували для координації протиправної діяльності.

Слідчі повідомили лідерові угруповання про підозру у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 109 ("Дї, спрямовані на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади") Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання судом запобіжного заходу.

У рамках кримінального провадження продовжуються невідкладні слідчо-оперативні дії щодо встановлення всіх обставин протиправної діяльності та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки України.

Раніше повідомлялося, що СБУ затримала бойовика – учасника розстрільної команди т.зв. "ДНР", який добивав українських поранених.