В Україні померли після вакцинації від коронавірусу 118 людей

У МОЗ стверджують, що жоден випадок смерті не пов'язаний із використанням вакцини.

pixabay

З початку імунізації українців від коронавірусу у Міністерстві охорони здоров'я офіційно зафіксовано 118 випадків смерті після вакцинації. У відомстві встановили, що жодна смерть не пов'язана із щепленням. Про це повідомляють " Українські новини ".

"Всього з початку вакцинальної кампанії від COVID-19 в Україні зафіксовано 3 167 повідомлень від "Державного експертного центру" про зареєстровані несприятливі події після імунізації. З них: несерйозні випадки – 2 808; серйозні випадки – 358 (з них 118 - летальних) - зазначено у відповіді МОЗ на запит журналістів.

Як зазначили у відомстві, за кожним випадком ускладнень та смерті після вакцинації в МОЗ ведеться розслідування. Підтверджень про те, що летальні наслідки щеплених пов'язані із застосуванням вакцини від коронавірусу – не зафіксовано.

- Згідно з протоколами розслідування летальних випадків, усі несприятливі події після імунізації відносяться до випадкових подій і мають лише зв'язок за часом із проведеним щепленням, жоден із цих випадків не пов'язаний із застосуванням вакцин проти COVID-19, - зазначено у документі.

З початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено від коронавірусу 9576177 осіб. З них одну дозу отримали 9 576 175 громадян, повністю імунізовані та отримали дві дози – 7 217 383 українці. Загалом проведено 16 793 558 щеплень.