На позачерговому засіданні Ради можуть заборонити вхід до парламенту невакцинованим

Нардепи розглянуть назрілі медичні питання 2 листопада з ініціативи президента.

Григорій КОНСТАНТІНОВ

Питання заборони відвідин Верховної Ради для невакцинованих буде розглянуто на позачерговому засіданні парламенту. Воно пройде у вівторок, 2 листопада, з ініціативи президента Володимира Зеленського. Про це у своєму телеграм-каналі повідомила прессекретар фракції "Слуга народу" Юлія Палійчук.

На порядку денному позачергового засідання будуть й інші медичні та соціальні законопроекти:

Проект постанови №6154 про допуск до приміщень парламенту лише з вакцинацією або з ПЛР-тестом ініціював “слуга народу” Михайло Радуцький, голова парламентського комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування. Постанова передбачає обмеження для всіх: нардепів, їх помічників, журналістів та інших співробітників і відвідувачів.

Законопроект про державну реєстрацію лікарських засобів під зобов'язання запроваджує механізм спрощеної реєстрації лікарських засобів для екстреного медичного використання для профілактики та лікування коронавірусу. Як писав Радуцький у фейсбуці, деякі препарати перебувають на останніх етапах клінічних випробувань, але за чинним законодавством не можуть бути зареєстровані в Україні. Декілька таких лікарських засобів завезено посольством США, як гуманітарний вантаж.

Наступний пленарний тиждень у Верховній Раді пройде 2-5 листопада. Минулого разу позачергове засідання, яке пройшло з ініціативи президента, було “євроінтеграційним”.