Влада Києва в п'ятницю може оголосити про нові обмеження через коронавірус

29 жовтня збереться місцева комісія ТЕБ та НС.

kyivcity.gov.ua

Влада Києва може оголосити про нові обмеження карантину через коронавірус у п'ятницю. 29 жовтня збереться місцева комісія ТЕБ та НС, повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Микола Поворозник.

"У столиці третій день показник завантаженості ліжок із киснем перевищує 65%, а це означає, що місто фактично на порозі «червоної» зони. Рішення про встановлення «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки приймає Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, але ми збираємо місцеву комісію ТЕБ та НС уже завтра", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Поворозник зазначив, що за останню добу на коронавірус у Києві захворіла 1451 людина, летальних наслідків – 39. У лікарнях перебувають 3334 пацієнти з підтвердженим діагнозом COVID-19. Кисневої підтримки потребують 2888 хворих.

27 жовтня стало відомо, що до "червоної" зони Київська область перейде з 30 жовтня. Разом із нею – Житомирська, Івано-Франківська, Луганська, Львівська, Хмельницька та Чернігівська. Таким чином, із суботи в Україні 15 із 24 областей будуть "червоними". Такими є Херсонська, Запорізька, Одеська, Донецька, Дніпропетровська, Сумська, Рівненська та Миколаївська області.

"Червоний" рівень передбачає заборону на роботу закладів громадського харчування, ТРЦ, непродовольчих ринків та магазинів, проведення масових заходів, якщо 100% працівників та відвідувачів не вакциновано.

Локдаун уряд оголошувати не планує навіть при потраплянні всіх областей до "червоної" зони через його негативний вплив на економічний розвиток та зростання ВВП.