Суддя "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво показав на відео, як швидко і просто приготувати прославлене блюдо французької кухні - рататуй. В честь цього овочевого свята смаку навіть названий мультфільм. І рецепт Ектор пообіцяв саме той, який "з мультика". Про нього кухар розповів 25 жовтня в Інстаграм.
- У кожній країні є овочеве блюдо, яке готують різними способами, у нас це рагу, в Угорщині - лечо, а рататуй у Франції, - зазначив Хіменес-Браво, мабуть, для того, щоб фоловерів не зупинялися на одному варіанті, а експериментували.
Інгредієнти:
- Цукіні - 1 шт.
- Кабачок - 1 шт.
- Баклажан - 1 шт.
- Рослинна олія.
- Сіль, перець, цукор.
- Томати Пелата - 1 банка.
- Часник - 2-3 зубчики.
- Чебрець.
готуємо:
- Цукіні, кабачок, баклажан постаратися вибрати одного діаметра. Нарізати на тонкі кільця, посолити, поперчити полити трохи рослинним маслом.
- У сотейнику на малому вогні підрум'янити часник і чебрець, додати помідори Пелата, посолити, поцукрити і поперчити, перебити в блендері.
- Соус виливаємо на низ дека і, як на відео, складаємо городину. Накриваємо пергаментом, запікаємо 30 хвилин при 160 градусах.
- Потім знімаємо пергамент і запікаємо ще 10 хвилин при 180 градусах. Подавати, поливаючи соусом! Смачного!
Раніше Володимир Ярославський публікував рецепт домашнього майонезу, а також розповів про секрети закваски і дав улетний рецепт сирників. У свою чергу, Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом шарлотки з яблуками, і американського печива і суперзавтрака - панкейк з яблуками.