Італійця визнали винним у вбивстві дружини-українки. Але він втік перед арештом

Златі Загорюк було 32 роки. За даними правоохоронців, вбивця ховається в Україні.

Суд в італійському місті Форлі визнав 38-річного італійця Олександра винним у смерті його 32-річної дружини - українки Злати Загорюк. Наразі чоловік знаходиться у міжнародному розшуку - він втік перед арештом, пише "Суспільне" з посиланням на сестру загиблої Лілію Вакарюк.

Уродженку Чернівецькій області Злату Загарюк знайшли мертвою 7 липня 2019 року у власному будинку в Італії. На тілі жінки правоохоронці виявили безліч ран та синців. За даними звинувачення, жінка померла після удару по голові, отриманого декількома днями раніше. Підозра у вбивстві одразу впала на чоловіка жінки - Олександра.

Тепер суд визнав його винним у домашньому насильстві і смерті дружини. Чоловік засуджений до 16 років ув'язнення. Також італієць повинен заплатити 100 тисяч євро штрафу дитині і 60 тисяч євро на користь матері загиблої. Однак для цього його ще потрібно знайти - за даними ЗМІ, перед арештом Олександр втік з країни.

Окрім Олександра суд засудив компаньйона його матері: правоохоронці запевняють, що той допоміг засудженому втекти від арешту в Україну.

За даними італійських ЗМІ, загибла Злата Загорюк багато років страждала від домашнього насильства. До поліції вона ніколи не зверталася, але збирала фотографії побоїв, повідомляє Forli Today. За словами знайомих, які кілька разів просили Злату заявити на чоловіка, вона завжди відповідала, що їхня дитина має рости з батьком.

Жінку знайшли мертвою в ліжку у власному будинку. Коли приїхала швидка, лікарі врятувати її вже не змогли.

Днями була по-звірячому вбита ще одна українка в Італії - Олена Казанова стала жертвою свого колишнього коханого Еціо Галесі. Він до смерті забив жінку молотком.