У Таїланді використані рукавички масово підфарбовують і продають по всьому світу

Кілька партій беушних партій виявили в США.

v-a-n-3-ss-a с сайта Pixabay

У Таїланді влади накрили підпільну лабораторію, в якій робітники-мігранти чистили використані медичні рукавички, після чого запаковували їх і відправляли на експорт по всьому світу. За даними влади країни, таких «лабораторій» десятки і все намагаються заробити на попиті на нітрилові медичні рукавички, повідомив телеканал CNN.

Для підфарбовування беруться всі цілі рукавички - брудні, в слідах крові і відходів рукавички. Їх миють і підфарбовують синьою фарбою.

Вже з'ясовано, що десятки мільйонів таких рукавичок завезли в США. Американські і влада Таїланду порушили кримінальні розслідування через виявлення партій таких рукавичок. Однак повністю розібратися з проблемою поки неможливо, так як через пандемію в США ввели тимчасове послаблення правил ввезення медичного обладнання.

Попит на одноразові медичні рукавички істотно зріс після початку пандемії COVID-19. За даними телеканалу, обсяги махінацій з рукавичками можуть досягати мільярдів доларів.

Ситуація з коронавірусів в країнах погіршується з настанням осені. В Україні "жовтої" зоні карантину залишилися всього 4 регіони - Вінницька, Закарпатська, Кіровоградська та Полтавська області. «Червоними» є Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Одеська, Сумська та Херсонська. З 26 жовтня туди ж потрапить Миколаївська та Рівненська. Решта регіонів - «помаранчеві».