Росія, Україна і Білорусь обмінялися знайденими останками загиблих червоноармійців

Передача пройшла біля монумента Три Сестри на стику кордонів.

bryansktoday.ru

Біля монумента Три Сестри (Монумент Дружби) на стику кордонів Білорусі, Росії та України країни обмінялися знайденими останками загиблих під Другій світовій війні червоноармійців. Про це повідомили Брянськ Today і РІА Новини.

Учасників Другої світової війни перепоховають на рідній землі з відданням військових і духовних почестей. Імена бійців встановили за допомогою медальйонів, а також зберігся в папці для документів шматку фотоплівки зі знімком партквитка.

На території Росії знайшли останки чотирьох уродженців України: Куценко Петро Йосипович, 1921 р.н. Київська область, с. Кожанка; Лєсков Степан Антонович, Кам'янець-Подільський район; Веретко Іван Фофановіч, Вінницька область; Запорізький Михайло Йосипович, Харківська область.

Україна передала Росії останки 17 воїнів, знайдених в Київській і Житомирській областях. Це уродженці Москви, Ярославської, Куйбишевської, Томської, Кемеровської, Горьківської, Іванівської та Новгородської областей, а також Кабардино-Балкарської, Абхазької, Башкирської АРСР, Комі. Згідно з повідомленням російського інформагентства, російській стороні також передали останки уродженця Криму.

Український пошуковик Павло Кольцов розповів, що одному зі знайдених, Павлу Морозову, на момент загибелі під Харковом у 1943 році було 19 років. Представник української організації "Військова археологія" Андрій Пулін сказав, що взаємодія між пошуковими системами двох країн "абсолютно адекватне".