Рівненська і Миколаївська області перейдуть в червону зону з вівторка

З 26 жовтня в Україні буде мінімум вісім червоних регіонів.

Григорій КОНСТАНТІНОВ

Рівненська і Миколаївська області потрапили в червону зону карантину. Нові, найжорсткіші, обмеження в регіонах введуть з вівторка. Про це в суботу повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

- Сьогодні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За результатами Державна комісія вирішила встановити: з 00 годин 00 хвилин 26 жовтня "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Рівненської та Миколаївської областей, - написав він у своєму телеграм-каналі.

23 жовтня обмеження червоної зони почали діяти в Сумській області. Першою в червону зону, з 15 жовтня, потрапила Херсонська область. Після туди перейшли Запорізька, Одеська, Донецька та Дніпропетровські області. Влада Києва попередили про швидке попаданні столиці в червону зону. З 21 жовтня по всій Україні діє «транспортний» карантин, який стосується міжобласних перевезень.

З 8 травня до 15 жовтня в Україні не було червоних зон. Секретар РНБО Олексій Данилов 22 жовтня заявив, що Україна наближається до піку коронавируса, кількість щоденних смертей може перевищити тисячу.

Попадання в червону зону вимагає COVID-сертифікатів або негативних тестів у співробітників і відвідувачів для роботи закладів харчування, готелів, спортзалів, кінотеатрів, проведення масових заходів, роботи транспорту і т.д. У кожному регіоні або місті обмеження можуть відрізнятися.