Верховна Рада заборонила рекламу штучних дитячих сумішей і продаж дитячого харчування зі знижками

Парламент привів законодавство України у відповідність до вимог ЄС.

facebook.com/serhiy.glushchenko

Верховна Рада прийняла закон, який приводить законодавство України в сфері дитячого харчування у відповідність до вимог законодавства ЄС. "За" на позачерговому засіданні парламенту проголосували 273 народних депутата. Мова про харчування дітей у віці від 0 до 3 років.

- Законопроект про безпеку дитячого харчування підтриманий в ВР! Боже, не віриться! Спасибі всім за підтримку і роботу, - написала в фейсбуці Марія Мезенцева, один з авторів документа, глава підкомітету з питань наближення законодавства України до законодавства ЄС.

Мезенцева поділилася постом ексзаступника міністра економіки Сергія Глущенка, який розписав головні пункти законопроекту. Глущенко відзначив, що над змінами працювали з 2017 року.

- Наші виробники, які будуть відповідати новим вимогам, зможуть постачати одну і ту ж продукцію одночасно, як на внутрішній ринок, так і на ринок ЄС.

У пояснювальній записці до законопроекту говориться, що закон «Про дитяче харчування» прийняли ще в 2006 році, його положення застаріли і суперечать новому законодавству у сфері безпеки та якості харчових продуктів, не відповідають вимогам законодавства Європейського Союзу.