Нацгвардієць Марків вперше став батьком: дружина показала фото новонародженого

Після повернення з італійської в'язниці Марків обіцяв задуматися про "вирішення демографічної проблеми" - і таки задумався.

facebook.com/diana.shymna

Нацгвардієць Віталій Марків, який в минулому році був звільнений з італійської в'язниці, де перебував три роки через безпідставне звинувачення у вбивстві, вперше став батьком. В українця вчора, 20 жовтня, народився син.

Про цю радісну подію розповіла його дружина Діана Марків на своїй сторінці в фейсбуці (правда, публікація доступна лише для друзів). Малюк з'явився на світ 20 жовтня о 12:53. Відомо, що вага малюка складає 4260 кг, а зріст - 56 см.

Віталія Марківа затримали 30 червня 2017 року в Італії за підозрою в причетності до загибелі італійського фоторепортера Андреа Роккеллі. У липні 2019 року нацгвардійця засудили до 24 років позбавлення волі. Україна розгорнула кампанію з його звільнення. 3 листопада 2020 року Марків в черговий раз заявив в суді, що всі звинувачення проти нього - безпідставні. В цей же день апеляційний суд в Мілані визнав його невинним і випустив на свободу. 4 листопада Марків прибув в Україну.

Після повернення нацгвардієць розповів, що має намір повернутися на військову службу і хоче стати батьком. Марків зазначив, що він не бачив свою дружину цілих три роки, і зараз вони задумалися про "вирішення демографічної проблеми". У травні 2021-го він повернувся на службу в Національну гвардію, ще через 5 місяців став батьком.

В кінці березня 2021-го стало відомо, що Касаційний суд Італії отримав від Генеральної прокуратури Мілана та сім'ї Андреа Роккеллі скаргу на виправдувальний вирок Марківа, винесений Апеляційним судом Мілана. Також проти Марківа заочно відкрили кримінальну справу в Росії.