Депутата Іллю Ківу виключили з партії ОПЗЖ. Про це розповів сам депутат, але пізніше назвав інформацію фейком (доповнено)

Депутат поки входить до фракції, але очікує, що скоро піднімуть питання про його виключення.

ОПЗЖ

Народного депутата Іллю Ківу виключили з партії "Опозиційна платформа - За Життя". Він підтвердив цю інформацію в коментарі телеграм-каналу Pavlovsky News. Виключення з партії відбулося напередодні на конференції Полтавської обласної організації. Тепер депутат очікує, коли піднімуть питання про виключення його з фракції.

Як заявив Ківа, його виключення - "справа рук представників Юрія Бойка і Сергія Льовочкіна", які за допомогою голови Полтавської обласної організації Олега Сазонова провели конференцію з виключення Ківи із партії ОПЗЖ. Депутат допускає, що це помста за його позицію - нібито він не давав лідерам "зливати і продавати партію" і підробляти якісь документи.

- Може бути, їм дійсно не подобається моя позиція відносно нацистських злочинців або президента РФ. Це нормальна історія, ми маємо право на свою точку зору і позицію. Я готовий як до діалогу, так і до різких безкомпромісних дій, - заявив Ківа і уточнив, що поки не отримав відповіді за цією ситуаціїєю від керівництва партії.

ДОПОВНЕНО

Трохи пізніше реакція керівництва партії з'явилася - на офіційному сайті ОПЗЖ спростували виключення Ківи з партії. Сам депутат записав відео, де назвав відомості про своє виключення дезінформацією, а партійних функціонерів з Полтави, які його "вигнали" - людьми, які "були викриті у злочинах перед партією і перед законом".

Раніше співрозмовник в ОПЗЖ розповів Pavlovsky News, що Ківу вирішили вигнати з політсили "за поздоровлення Путіна, за позицію щодо Бандери і за його деструктивну позицію, яка завдає шкоди партійній структурі" і пообіцяв домагатися його виключення з фракції в парламенті.

Ілля Ківа - один з найскандальніших депутатів нинішнього скликання Ради. Він прославився численними різкими заявами, " тітушками Ківи " і історією зі своєю дисертацією. Ймовірно, останньою краплею стало відеопривітання на честь дня народження Володимира Путіна, яке він 7 жовтня записав і розмістив в соцмережах. Раніше повідомлялося, що Ківа зайнявся одержанням адвокатської ліцензії.