Що потрібно для кулінарного шедевра? Кілограми продуктів і безсонні ночі. Стільки знадобилося бронзовій призерці міжнародного англійської конкурсу для кондитерів Марії Труш з Чернігова на створення шедеврального торта. У своєму мистецтві вона залишила з носом більше 500 учасників з 29 країн.
Спочатку було хобі
- До срібла »не вистачило всього одного бала, - поскаржилася« КП в Україні »Марія Труш. - Але все одно я задоволена! Бронза дає стимул розвиватися далі.
Свій перший торт на замовлення початківець кондитер зробила 9 років тому. До цього Маша пекла для себе і близьких.
- У ті роки я нічого не знала про торти і мені було взагалі якось дивно, що мене про це попросили. Я - самоучка, а за освітою - інженер-конструктор. Закінчила інститут, працювала в своїй сфері діяльності і паралельно займалася випічкою. Для мене це було хобі, - розповіла кондитер. - Рік тому я пішла в декрет і зрозуміла, що робота кондитера мені подобається все більше і більше. Зараз я в другому декреті і почала проходити онлайн-курси від майстрів-кондитерів.
Восьминіг вагою в 10 кіло
Досить побачити конкурсну роботу Марії, щоб переконатися: з таким завданням зможе впоратися далеко не кожен. На сріблястій платформі торта розмістився восьминіг. Одним з щупалець він тримає маленький тортик із зображенням корабля. Виріб з перламутровим покриттям прикрашає безліч дрібних деталей, які потребують ювелірної роботи.
продовжує переможниця.
За рахунок важкого ярусу важить такий торт близько 10 кілограмів! І, звичайно, він смачний. До складу входять ванільний бісквіт, крем чіз на вершках і ягідний прошарок. Усередині восьминога - медовик (3D-тортики вимагають більш жорсткого тіста). Правда, Машу трохи засмутило, що журі не спробувало її виріб на смак.
- В основному це конкурс декораторського мистецтва. Нас вчили, як збирати такий торт, як його декорувати, і оцінювали тільки це. Оскільки конкурс проходив в режимі онлайн, його ніхто не мацав і не пробував на смак. Важливий був зовнішній вигляд виробу, - пояснює Марія Труш.
Кондитер в декреті не спить ночами
Ще одне досягнення Марії, про яке не розкажуть на конкурсі кондитерів, - поєднання материнства з навчанням. Наша співрозмовниця - мама двох маленьких хлопчиків:
- Я - в другому декреті. Старшому синові 5 років, молодшому - рік. Поки мені важко з малюком, але я дуже рада, що в наш час завдяки інтернету є можливість займатися дітьми і саморозвитком.
Не спати ночами для кондитера в декреті - звичайна справа.
- Дітей поклала - вночі готую. Конкурсний торт збирала цілий день і всю ніч безперервно, - додала Маша.
Доля восьминога переможця передбачувана - його з'їли вдома всі члени сім'ї. Крім молодшенького: йому поки зарано.
До речі, велика кількість солодощів вдома ніяк не позначається на фігурі кондитера.
- Дивлячись на мене, можна подумати, що я не їм борошняне і солодке, але це не так, - стверджує Марія. - Дуже навіть спокушаюся на власні вироби. Просто живу в такому ритмі життя, що спокійно поїсти вдається далеко не завжди.
Готуємо як переможець
Рецепт шоколадного торта зі смаком «Баунті»
ТІСТО:
- борошно - 80 г;
- какао - 20 г;
- 3 яйця;
- цукор - 120 г;
- розпушувач - 0,5 чайної ложки.
Збиваємо яйця з цукром до білої піни, окремо просіюємо сухі інгредієнти. Коли яйця збиті, починаємо додавати потроху сухі інгредієнти. Акуратно перемішуємо суміш лопаткою і переливаємо її в форму діаметром 16 см.
«Для випікання я б радила все-таки використовувати кільця з нержавійки, дно потрібно запечатати фольгою або роз'ємну форму, проте в цьому випадку потрібно покрити дно пергаментом, - радить наша співрозмовниця. - Переливаємо, випікаємо при 180 градусах. Готовність тіста перевіряємо дерев'яною шпажкою ».
КРЕМ: для нього Маша найчастіше використовує крем чіз на вершках.
- Вершковий сир - 400 г;
- цукрова пудра - 120 г;
- вершки 33% - 100 г.
Всі інгредієнти потрібно з'єднати і збити до отримання пишного крему.
Начинка зі смаком «Баунті»:
- кокосова стружка - 150 г;
- молоко - 250 мл;
- цукор - 200 г;
- вершкове масло - 100 г.
З'єднуємо вершкове масло, цукор і молоко. Перемішуємо, ставимо на середній вогонь. Коли цукор з маслом розчиниться, засипаємо кокосову стружку і проварюємо 10-15 хвилин, злегка помішуючи. Після охолоджуємо і збираємо торт.
«Коли все готово, ділимо корж на 3 частини. Кожну частину обов'язково просочуємо 10% вершками (якщо вершки занадто жирні, я злегка розбавляю їх кип'яченою водою) », - радить експерт з солодощів.
Після потрібно просочити корж - викласти шар крему - додати начинку «Баунті» - ще один корж - просочуємо його кремом - додаємо начинку - покриваємо кремом черговий просочений корж.
Фінішне покриття: для нього Маша рекомендує використовувати крем чіз на маслі.
- Масло вершкове - 100 г;
- крем чіз - 200 г;
- цукрова пудра - 35 г.
«Спочатку збиваємо масло з пудрою, а потім додаємо холодний вершковий сир. Все добре вимішуємо, але не збиваємо ». Вуаля! Готовий верхній шар, а разом з ним і тортик. Смачного!