Прокуратура Грузії висунула Саакашвілі звинувачення через незаконний перетин кордону

У відомстві заявили, що політик прибув на батьківщину в вантажівці з молочними продуктами.

Фото: reutersconnect.com

Експрезиденту Грузії Міхеілу Саакашвілі офіційно пред'явили звинувачення в незаконному перетині державного кордону. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Грузії.

- Прокуратура Грузії винесла постанову за фактом незаконного перетину державного кордону Грузії Міхеілом Саакашвілі відповідно до ч.1 ст.344 Кримінального кодексу Грузії, досудовий розгляд триває. На підставі нових доказів прокуратура також висунула звинувачення ще двом фігурантам у справі за приховування тяжкого кримінального злочину і пособництво при незаконному перетині кордону, - зазначено в заяві відомства.

За версією слідства, 28 вересня близько 23:00 в порт Поті увійшло судно під назвою "Вільнюс". Воно вирушило з українського порту Чорноморська. З цього судна 29 вересня в 1:04 відправився трейлер Scania, який був завантажений молочною продукцією, всередині якого знаходився колишній президент країни.

Саакашвілі вийшов з вантажівки о 01:49 за тбіліським часом в порту Поті і таким чином незаконним шляхом перетнув кордон Грузії. Перебування Саакашвілі в трейлері підтверджують записи, вилучені з його телефону. Після другої ночі Саакашвілі пересів в легковий автомобіль Mercedes, який його зустрічав, - встановили правоохоронці.

Як зазначено в повідомленні, 30 вересня Саакашвілі був доставлений в житлову квартиру в Тбілісі, де 1 жовтня його затримали правоохоронці.

[Dds id = "632843"]