Зеленський назвав хайпом слова про тиск на журналістів «Суспільного»

Офіс президента не погоджує списки народних депутатів, які повинні або не повинні ходити на телеефіри.

президент.gov.ua

Офіс президента не погоджує списки народних депутатів, які мають або не мають ходити на телеефіри. Про це заявив Володимир Зеленський на брифінгу в Черкаській області. Прокоментувати пост ведучої "UA: Перший" Мирослави Барчук президента попросив телеканал "Україна 24".

- По-перше, я не знаю, хто така пані Барчук... По-друге... Зараз кажуть, і на вашому телеканалі також, що я тисну на олігархів, називають, щоправда, їх великими бізнесменами... Я людина проста, тому я можу прямо сказати. Я тисну сьогодні вже на всіх: на олігархів, на бізнес, тепер на пані Барчук. Якщо вона покаже, що я їй особисто щось говорив або глава Офісу... Якщо Андрій Єрмак чув це ім'я, це інше питання, і я розберуся. В цілому дивно виглядає, що державне телебачення каже про тиск з боку держави... Могла б ця пані звернутися до нас... Я розумію, що це хайп. Ми нічого не погоджуємо, жодних списків. Депутати можуть ходити або не ходити на ефіри - вони вільні люди... Ну, я наразі не тиснув, щоб ви сюди прийшли? Спасибі, - відповів глава держави.

Ведуча програми "Зворотний відлік" на UA: Перший Мирослава Барчук написала у своєму Фейсбуці, що "обслуговуючий персонал Андрія Єрмака" через анонімні телеграм-канали звинуватив ток-шоу в відсутності балансу думок у студії 18 жовтня. Вона заявила, що "Офіс президента давно і жорстко контролює присутність на ефірах народних депутатів від фракції «Слуги народу». Кандидатів узгоджують з контактною особою радника глави Офісу президента Михайла Подоляка. Останнім часом ОП висуває редакції умови і ставить ультиматуми про присутність «слуг народу» на ефірах. На тему енергетичної безпеки в понеділок хотіли відправити двох "неекспертних" слуг". Тоді до студії запросили Людмилу Буймістер, яку виключили зі "Слуги народу". Другий отриманий журналістами ультиматум - «слуги» прийдуть, якщо редакція відмовить раніше запрошеному Гео Леросу.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив в коментарі НВ, що питання полягає у «дотриманні принципів балансу думок, повноті подачі інформації, професійній відповідності експертів та неупередженості ведучих». За його словами, природно, коли на ефір немає впливу особистих симпатій чи антипатій ведучих, а також заангажованих  представників телеканалу.

У заяві "Громадського мовника" йдеться про те, що медіакомпанія не залежить від олігархів і політиків, не обслуговує державні органи та політичні структури. "Громадський мовник" працює виключно в інтересах всіх громадян нашої країни і підзвітний лише громадянському суспільству".